10.000 uživatelů na help.wedos.cz si zaslouží oslavu

1.42K zhlédnutíWEDOS Internet a.s.
1

Vážená komunito help.wedos.cz,

v pondělí 10.08.2020 počítadlo uživatelů na help.wedos.cz ukázalo 10.000 a to je důvod k oslavě. Rádi bychom vám všem poděkovali za aktivitu, za to že pomáháte ostatním a českému internetu růst.

Od 02.07.2019, kdy byla položená první uživatelská otázka, uplynulo 406 dní. Mnoho nejen našich zákazníků anebo členů komunity, zde našlo odpověď na své otázky. Každý den navštíví help.wedos.cz více jak 700 unikátních návštěvníků. V současné době není moc podobných projektů na českém internetu, kde by si lidé takto nezjištně pomáhali a přitom zachovávali, tak vysokou úroveň odborné diskuze. Zvláště bez posměchu a zbytečného napadání. Jsme na všechny členy komunity moc hrdí 🙂

Uděláme vše pro to, aby komunita dále rostla. Máme v plánu mnoho vylepšení, které usnadní dohledávání odpovědí a řešení problémů. V plánu jsou i offline aktivity a bonusy pro členy komunity.

Bohužel výhledově nám současná situace kolem koronaviru vše trochu kazí, takže první setkání plánované na podzim, budou spíše online formou videokonferencí, streamování atd. Rádi bychom začali s pravidelným pořadem s prozatímním názvem „Volejte řediteli“, interaktivními webináři a workshopy. Nebude to samozřejmě jen o nás. Již jsme se ptali například našich obchodních partnerů a nemají problém v těchto našich pořadech vystoupit. Věříme, že se zapojí i další komunity z různých open source projektů.

Zrovna dnes nám kolegové ukázali první screenshoty z projektu, kterému říkají WedosTube 🙂

Trochu diskutujeme, jak help.wedos.cz dál rozšířit. Máme tu sekci Poptávky, která trochu zapadla. Původně byla zamýšlena jako prostor, kde si budete moct najít grafika, programátora, správce serveru atd. mezi členy komunity. Máme tu hodně šikovných lidí a ještě více těch, kteří by potřebovali s něčím pomoct. Oddělit to od helpu úplně? Více propagovat? Anebo řešit úplně jinak?

Objevují se nám tady také stále častěji otázky v angličtině. Je jasné, že help bude muset mít i anglickou sekci a zřejmě i sekce v dalších jazycích. Jako nejlepší řešení se zdá vše oddělit, ovšem zase se nám líbí myšlenka držet komunitu více pohromadě. Víme, že Češi budou trávit většinu času na české verzi, ale zase by někteří zvládli pomoct i někomu v angličtině.

Dlouho diskutujeme i o systému odměn. Prozatím je projekt stále v beta testu, a tak čeká na velké úpravy. Máme několik návrhů, jak odměňovat aktivní členy komunity. Chceme to ale hlavně brát nějak motivačně. Zatím se vše řeší provizorně. Manuálně se projdou všechny odpovědi za předchozí měsíc a vyberou nejaktivnější členové, kterým posíláme balení 24 plechovech WEDOS Energy/apple energy. Individuálně pak domlouváme další bonusy.

Zatím to vše jede na pohodu. Webhostingy nejsou ve své podstatě složitá služba a otázky se opakují. Dotazů kolem VPS zde moc není. Jakmile se rozjede propagace WEDOS CD a spustíme WEDOS WebSite, tak počítáme s vysokým nárůstem dotazů. Pak už bude muset nastoupit nějaká automatizace.

A teď k oslavám

10 tisíc uživatelů jsme se rozhodli oslavit slevovým kupónem na naše služby.

HELP10KU

S kupónem získáte slevu:

Tento kupón lze použít na první fakturační období a platí do konce týdne (16.08.2020). Kupón nelze kombinovat s dárky.

Nezapomeňte, že už zbývá jen pár dní do konce naší velké letní soutěže o Apple iPhone 11 Pro nebo dovolenou za 30 000 Kč a dalších 221 cen. Do soutěže se zapojíte koupí anebo prodloužením hostingové služby. Případně pokud si od našeho partnera pojisteni.cz pořídíte pojistku nad 100 Kč.

IS113830 Označil otázku jako doporučenou 12. 8. 2020