admin wordpress

Vyřešeno968 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,
nemohu se přihlásit do admina wordpressu, doména anatra.cz Pravděpodobně nám to někdo „hacknul“. Nové přihlašovací údaje chodí na nějakou mejlovou adresu, ale ne na naší. Můžu vás poprosit o znovu zpřístupnění?
Předem děkuji
Jiří
prokurista

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 18. 6. 2020
0
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

cest k vyřešení problému je vícero.

Svépomocí můžete přes databázi změnit e-mail administrátora. Tento postup byste nalezli zde –> https://help.wedos.cz/navody/webhosting/zmena-pristupu/#zmena-hesla-do-administrace-wordpressu

Následně důrazně doporučujeme:

1) Zkontrolujte si váš počítač antivirovým programem. Je možné, že jej máte zavirovaný a touto cestou mohl útočník zjistit vaše přístupové údaje k webu.

2) Změňte si všechna hesla k webům, databázím, FTP účtům, doménám, e-mailům apod.

3) Zkontrolujte si obsah vašeho webu. Nejlépe uděláte, když obsah celého webu smažete a nahrajete jej znovu. Může se totiž stát, že na vašem webu je umístěn další skrytý škodlivý kód, o kterém nevíme.

4) Ujistěte se, že máte aktuální verzi vámi používaného redakčního systému a že máte poslední bezpečnostní záplaty. Povypínejte nevyužívané pluginy nebo neoficiální pluginy, které jsou neznámého původu.

Rady pro zabezpečení systémů WordPress:
http://codex.wordpress.org/Hardening_WordPress

My do Vašeho redakční systému nevidíme, a tak nejsme schopni nikterak přístupy obnovit. Z naší strany mohu pouze nabídnout placenou obnovu dat ze zálohy 500 Kč + DPH. Což znamená, že technik by obnovil webhosting (přesně datum musí zjistit technik) například týden zpětně, kde pravděpodobně k napadení webhostingu ještě nedošlo.

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 18. 6. 2020