Attempting Boot From Hard Drive (C:)

Vyřešeno1.66K zhlédnutíDedikované servery
0

Dobry den,

potreboval jsem rozchodit OS zalozeny na Red Hat (bez pristupu do shellu). OS vyzaduje min 500GB disk a cenove mi nejlepe vysel dedikovany server, tak jsem ho poridil. Instalace OS se podarila, ale OS se nespustil – zobrazi se zprava Attempting Boot From Hard Drive (c:)

Spustil jsem live cd a gparted, disk 1 byl pouzit (ma 2 partition i priznak Boot u prvni partition), disk 2 nebyl pouzit (nealokovan). V popisu PC je uvedeno, ze je podporovan pouze SW RAID, ale kdyz jsem po bootu PC dal F5, tak v SW bylo uvedeno RAID 1.

Otazky

  1. Nevite, proc nejde spustit nainstalovany OS?
  2. Ma tento PC skutecne pouze SW RAID. Kdyz se nedostanu v Linuxu do shellu, tak RAID nerozchodim. Souhlasite?
  3. Napadlo me nainstalovat na dedikovany server klasickou edici Linuxu (tim se vyresi problem se spoustenim OS a pujde vytvorit SW RAID), v nem zprovoznit virtualizaci a nainstalovat pozadovany OS. Myslite si, ze to je dobry napad?
  4. Pokud v bode 3 odpovíte ano, jakou edici Linuxu (CentOs, Red Hat,…)  mi doporucite, co mi doporucite pro virtualizaci (VirtualBox, WMware Player,…) – komercni reseni?

Dekuji za odpovedi a rady.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
TS192130 Vybral nejlepší odpověď 21. 2. 2020
0
3.25K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

problém může být v tom, že v defaultním nastavení je v biosu nastaven SATA mód na hodnotu raid. Provedete instalaci na samotné disky a nevytvořil jste si tak raid při instalaci ale až v operačním systému. Po instalaci Váš systém může i v pořádku naběhnout, instalace se zdaří, ale po následném restartu již nikoli, protože neměl nakonfigurovaný raid a v biosu byl stále nastaven SATA mód na raid. Můžeme Vám SATA mód nastavit na AHCI a systém by mohl naběhnout. Můžeme? Hrozí při tom ztráta dat.

Role: Podpora
TS192130 Vybral nejlepší odpověď 21. 2. 2020
0

Dobrý den

Rád bych zvážil své možnosti před přepnutím na AHCI. Mohu Vás proto poprosit o odpovědi na otázky 2-4?

Děkuji

Role: Zákazník
TS192130 publikoval nový komentář 21. 2. 2020