Během připojování k databázovému serveru došlo k chybě

Vyřešeno5.78K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, spravuji stránku www.rawberry.cz přes WordPress, dnes jsem zjistila, že stránka nefunguje správně (nešla ani editovat, načítala se jen úvodní stránka), pochopila jsem, že je to asi z důvodu staré verze php. Přes zákaznické centrum Wedos jsem šla do PHPMyAdmin v sekci Webhosting. Protože jsem si nebyla jistá heslem MySQL, změnila jsem si ve svém účtu heslo databáze. Nejsem si vědomá žádné jiné změny, kterou bych udělala. Když se mi s novým heslem podařilo přihlásit do databáze, web přestal fungovat úplně. Nyní mi hlásí – Během připojování k databázovému serveru došlo k chybě. Poradíte mi prosím jak webu najít cestu k původní databázi ve WordPressu a jak PHP zaktualizovat? Mám verzi 4.9. staženou v počítači, ale nevím jak ji přenést na web.

Děkuji,
Marta

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 26. 9. 2019
0
1.72K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

chyba je způsobena právě změnou hesla k databázi, kdy je nutné jej upravit i ve wp-config.php souboru. (Jelikož se nyní WP pokouší připojit s půvudním, které je v tuto chvíli chybné)

Tedy se připojte skrze FTP, přejděte do adresáře s obsahem WP a dohledejte zmíněný soubor, poté změnu provedete u proměnné DB_PASSWORD

Případně zkuste tento návod: https://ipdata.cz/konfigurace-wordpressu-ve-wp-config-php/

Verzi PHP si můžete změnit skrze zákaznickou administraci.

Sekce Webhosting -> zvolíte konkrétní -> levé menu „Konfigurace PHP“

Změna se projeví do 60 minut

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 26. 9. 2019
0

Díky moc za zprávu, zkusím vše udělat dle vašich instrukcí.

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 11. 9. 2019
0

Dobrý den,

problém jsem díky vašim instrukcím vyřešila, moc díky. Nicméně stránka rawberry.cz dál funguje poškozeně – zobrazuje se jen úvodní stránka, ať kliknu na jakýkoli odkaz, je tam stále úvodní stránka – je to asi nějaká chyba WordPressu. Když se do WordPressu přihlásím, tak nefunguje správně a téměř na cokoli kliknu ve funkcích, tak mě to hodí na úvodní stránku. Např. když jdu třeba na Aktualizace nebo na Přehled stránek, tak mě to vůbec neotevře a spadne tam úvodní stránka. Nevím jestli je to správný dotaz na vás, ale třeba mě pomůžete nasměrovat, kam se obrátit.

Předem moc děkuji a zdravím,

Marta F.

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 11. 9. 2019
1

tak už vyřešeno, bylo to nějakým chybným pluginem ve WordPressu. Pomohlo přeinstalovat verzi wordpressu a opravit plugin. Díky.

Role: Zákazník
admin Změnil status na publikováno 12. 9. 2019