Detaily o ukládání dat pro Privacy Policy

Vyřešeno1.38K zhlédnutíZákaznická administrace
0

Dobrý den, pracuji na Privacy Policy pro e-shop hostovaný u vás. Podle GDPR musím uvést místo kde jsou uložena data a způsob jejich zabezpečení. Nejsem si jistý jestli místo je fyzické místo nebo stačí napsat „server“. Můžete mi prosím dát informaci o „lokaci“?

Zapezpečení je pravděpodobně „DDoS + IDS/IPS protection“, že?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
PŘ140434 Vybral nejlepší odpověď 20. 9. 2019
1
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

položená otázka je poměrně složitá. Nicméně ke každé hostingové službě jako jedni z mála hostingových firem poskytujeme zpracovatelskou smlouvu, kterou je možné stáhnout v zákaznické administraci. Například pro webhosting je to záložka Webhosting -> wedos.cz (konkrétní služba se seznamu)  -> Kontaktní údaje (provozovatel) v levém sloupci -> Stáhnout PDF (tlačítko) :

Co se týče lokace, tak v zásadách o zpracování OÚ máme uvedeno -> WEDOS není zpracovatelem žádných osobních údajů pro třetí strany, vyjma přesně vyjmenovaných situací v těchto Zásadách. Z hlediska právního je WEDOS ve vztahu zpracovatele vůči zákazníkům WEDOS, kteří využívají hostingové služby WEDOS, protože data jsou ukládána na serverech WEDOS. WEDOS nezasahuje obsahově, technicky nebo právně do dat, která mají zákazníci WEDOS umístěny na serverech (nebo jiných technických zařízeních obdobné povahy – dále jen „Servery”) u WEDOS. WEDOS má se svými zákazníky uzavřené zvláštní Zpracovatelské smlouvy a není smluvně a právně oprávněn jakkoliv obsahově nebo technicky zasahovat do žádných dat (včetně dat a informací osobní povahy) zákazníků na Serverech WEDOS. Kompletní info -> Zásady zpracování osobních údajů zákazníků WEDOS v souladu s GDPR

Zapezpečení, které WEDOS nabízí je celá řada. Od fyzických zapezpečení (např. vstup do serverovny jen autorizovaným a vyškoleným zaměstnancům) až po softwarové zabezpečení, které zmiňujete vy.

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
PŘ140434 Vybral nejlepší odpověď 20. 9. 2019
0

Děkuji za rychlou odpověď. S podrobnými informacemi, které jste mi poskytl si už budu muset poradit. Vzhledem k tomu, že WEDOS nezpracovává žádné osobní údaje třetí strany, technicky je vše v pořádku. Teď potřebuji jen zjistit v jakém detailu je nutné informace o umístění a zabezpečení dat uvádět. To už bude ale otázka pro někoho jiného.

Ještě jednou díky a přeji hezký den!

Role: Zákazník
PŘ140434 Změnil status na publikováno 4. 9. 2019