DNS Anycast – je nebo bude? A kdy?

Vyřešeno1.82K zhlédnutíDNS
0

Dobrý den,

firma která mi píše web, mě „výrazně doporučuje“ mít hosting u operátora, který má v rámci tarifu službu „DNS Anycast“. Pokud to dobře chápu, jedná se o zrychlení dostupnosti mých stránek z různých částí světa. Větší operátoři už prý takovou službu spustili a dodali do stávajících tarifů a ti menší si za to účtují příplatky. Jak je to u WEDOS? Nikde jsem neviděl žádné informace a tak nevím co dělat. Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 4. 11. 2019
0
46.16K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

takovou službu v tuto chvíli nenabízíme, ale připravujeme. Dostupná bude v následujících měsících, přesné datum spuštění nemáme.

„Při volbě vhodného řešení jsme zjistili, že by nebyl problém propojit tyto naše anti DDoS a IDS/IPS technologie s naší WEDOS proxy a již zamýšlenou Anycast DNS. V podstatě tak můžeme provozovat skutečnou CDN s ochranou. Respektive spíše to bude ochrana s doplňkovou službou CDN po celém světě.

Podle návrhů nám bude stačit v první fázi vybrat 5 významných světových lokalit a do každé umístit celkem 45 fyzických serverů na 2x 100 Gbps linku. Do budoucna počítáme s tím, že těch lokalit může být několik desítek nebo stovek po celém světě.

V této věci už jsme provedli první kroky a kontaktovali potenciální partnery, kteří mají potřebné zázemí v zahraničí. Domlouváme detaily. Letos bychom chtěli službu nabídnout všem klientům.

Požádali jsme RIPE o přidělení nového autonomního systému, nového rozsahu IP adres, které budeme používat pro novou anycast službu.  Chceme to mít zcela oddělené od stávajících služeb i z tohoto pohledu.“

zdroj: https://blog.wedos.cz/blizka-budoucnost-aneb-co-nas-ted-ceka

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 4. 11. 2019
1

To zní slibně. Jen tak dál!

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 23. 10. 2019