DNS Failover

Vyřešeno1.20K zhlédnutíDNS
0

Umí Váš hosting DNS failover jako službu v dns ? Děkuji za odpověď

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Takové možnosti máte bez jakýchkoli omezení na VPS. Můžete mít v provozu více webserverů (třeba dvě VPS nebo webhosting + VPS), udržovat je synchronizované, a v DNS mít více záznamů.

Webhosting to v současné době sám o sobě neumožňuje, protože běží jen jako jedna instance – tedy to ani nedává smysl. Nějaká vylepšení plánujeme, až bude k dispozici více datacenter (dokončujeme druhé, připravujeme třetí). Pak by mohlo být možné provozovat stejný webhosting v obou datacentrech, ale zatím k tomu nemáme přesnější informace.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
0

Promiňte, ale tato služba se již běžně ve světě nabízí. Jen netuším, proč né u nás. Mít dns hosting někde v tramtárii není moc efektivní. Na druhou stranu od velkých dodavatelů služeb bych očekával, že se své služby budou snažit rozšiřovat a zlepšovat, aby měli výhody před konkurencí. https://www.cloudfloordns.com/dns-failover/

Odpověď neposkytujeme, neumíme je asi lepší, než tupá odpověď ono to nejde. Tak když už to někdo poskytuje, tak to asi jde. Dokonce dns A záznam pak může znít jako „alias IP1 IP2 IP3“ dle systému, který to rozpoznává. Nejde o sofistikovaný lowbalancing, ale pouze o hloupý failover. Prostě služba spojená s dns jako každá jiná.

Děkuji za odpověď nejlépe typu.. nasadíme během několika týdnů. Děkuji. Beran

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 6. 4. 2020
-1
3.25K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pokud Vám jde o to, že máte 2 stroje poskytující jednu službu a mají být dostupné na 1 doméně, pak lze přidat této doméně dva A záznamy pro 2 IP adresy těchto 2 strojů. Webhosting má však pouze jednu IP adresu a není to tak možné.

Role: Podpora
PK265670 Změnil status na publikováno 6. 4. 2020