Doména umahaime.cz. Chyba DNS?

Vyřešeno284 zhlédnutíDNS
0

Dobrý den. Doména umahaime.cz. Po převodu na vaše DNS servery se objeví hláška „UPOZORNĚNÍ: Doména nevyužívá žádný z našich nameserverů. Jestli chcete využívat naše DNS, je nutné si nastavit alespoň jeden náš nameserver u domény v registru domén.“ Doména ale nebude využívat váš hosting ale bude směřovat na

https://www.portfoliobox.net/learn/connect-your-custom-domain-to-your-portfoliobox-site

Děkuji za pomoc.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 2. 1. 2023
0
90.95K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

podle diagnostiky momentálně používáte naše DNS servery. DNS servery jsou mezikrokem mezi doménou a hostingem – nastavujete zde, kam přesně má doména směřovat, a je celkem jedno, jakého poskytovatele DNS serverů zvolíte. Pokud Váš poskytovatel hostingu poskytuje i DNS servery, zpravidla je chcete použít, protože už na nich často máte nachystané potřebné záznamy, kdežto u nás je musíte nastavit ručně.

Zjistěte si tedy u Portfolioboxu návod, jak nasměrovat DNS Vaší domény na jejich služby. Nabízejí-li DNS servery, změňte je podle tohoto návodu. Změna trvá několik hodin (až 48), ale pravděpodobně nebudete muset řešit nic jiného. Pokud vlastní DNS servery nemají, získejte od nich DNS záznamy, které nastavíte u nás. Návod na nastavení DNS záznamů najdete zde.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 2. 1. 2023