domenu mam registrovanu websupportom, hosting asi 2 hodiny u vas

Vyřešeno1.54K zhlédnutíDomény
0

ked zadam na browseri moju domenu, stale ma to presuva na websupport a ponuka hosting, ako si ju mam presunut k vam?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 26. 5. 2020
1

Když jste zřídil webhosting, do e-mailu Vám dorazily různé informace o zřízení. V tomto případě Vás budou zajímat zejména záznamy A a záznamy AAAA. K tomu, abyste mohl mít web s nějakým obsahem, potřebujete doménu (název) a webhosting (obsah), což už máte. Doména máte zaregistrovanou u poskytovatele websupport, webhosting u Wedosu. K tomu, aby Vám web fungoval, je třeba doménu nasměrovat na webhosting. Nevím, jek vypadá nastavení websupport, ale někde by tam měla být editace DNS záznamů. Když píšete, že Vás web přesměruje na websupport, pravděpoodbně tam už máte nějaké výchozí nastavení přímo od nich. Musíte tedy smazat následující záznamy:

  1. A záznam [nic].vášweb.cz
  2. AAAA záznam [nic].vášweb.cz
  3. A záznam www.vášweb.cz
  4. AAAA záznam www.vášweb.cz

Dále se podívejte do e-mailu, který Vám dorazil od Wedosu. Zkopírujte adresu A záznamu a vytvořte v editaci DNS následující:

  1. A záznam [nic].vášweb.cz
  2. A záznam www.vášweb.cz

Dále z e-mailu zkopírujte adresu AAAA a vytvořte záznamy:

  1. AAAA záznam [nic].vášweb.cz
  2. AAAA záznam www.vášweb.cz

a uložte změny.

Tím máte web nasměrován na Wedos. Změny se neprojeví ihned, ale je třeba nějakou chvíli počkat (může to trvat až 24 hodin).

Potom se přihlaste do FTP Vašeho webhostingu. Jděte do adresáře www\domains a tam vytvořte nová adresář s adresou Vašeho webu – vášweb.cz . Do tohoto adresáře pak nahrajte obsah Vašich stránek.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 26. 5. 2020
1
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pokud doménu máte jinde a zde pouze hosting, poté postupujte dle https://help.wedos.cz/otazka/nasmerovani-domeny-na-wedos-hosting/3989/

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Odpověděl na otázku 16. 5. 2020