[DVI] za RewriteRule v .htaccess

Vyřešeno611 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

Ve vašem výchozím .htaccessu, v podmínkách které upravují správnou funkčnost aliasů a subdomén, je použit tento nepovinný parametr – [DVI].

Na českém ani zahraničním internetu jsme nedohledal srozumitelné vysvětlení použitelnosti. Ve vašem komentáři k .htaccessu tento paramter taky není uveden. V manuálu se lze dočíst že pokut je tento nepovinný parametr za RewriteRule uveden, nebude se do URL přidávat obsah proměnné $_SERVER[‚PATH_INFO‘].

Funkčnost je z manuálu jasná ale zajímalo by mě:

A) Kdo vymyslel to aby se za existující název souboru přidávala další adresářová struktura? Prostě tušíte k čemu tato věc slouží?

B) Proč používáte tento nepovinný parametr v .htaccessu? Je předávání $_SERVER[‚PATH_INFO‘] v URL potenciální bezpečnostní riziko? Prostě proč je DVI součástí vašeho výchozího .htaccessu?

Upřímně děkuji za odpověď, už týden mi to vrtá hlavou a nejsem určitě jediný. 🙂

Antonín Foltýn

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 29. 5. 2020
0
50 Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

předpokládám že se bavíme o parametru DPI

A) Kdo vymyslel to aby se za existující název souboru přidávala další adresářová struktura? Prostě tušíte k čemu tato věc slouží?

V našem výchozím .htaccess souboru není žádné pravidlo, které by přidávalo nějakou cestu za existující název souboru, respektive do PATH_INFO.

B) Proč používáte tento nepovinný parametr v .htaccessu? Je předávání $_SERVER[‚PATH_INFO‘] v URL potenciální bezpečnostní riziko? Prostě proč je DVI součástí vašeho výchozího .htaccessu?

Nejedná se o nějaké bezpečnostní opatření, parametr ani nijak neovlivňuje PATH_INFO předané v URL ze strany klienta. Odstraňuje pouze PATH_INFO v rámci zpracování rewrite pravidel tak, aby nedocházelo k duplikaci informací v PATH_INFO při přepisu URL. Nemám nyní k dispozici přesné informace ale parametr je tam z důvodu kombinace našich pravidel s dalšími pravidly běžných redakčních systémů.

Máte s tímto parametrem nějaký konkrétní problém? Nefungují Vám kvůli tomu nějaká Vaše pravidla?

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 29. 5. 2020