Gmail – optimální řešení pro rychlou synchronizaci

Vyřešeno1.06K zhlédnutíWebhostingemail gmail
0

Dobrý den,

používám jako emailového klienta Gmail, kvůli koordinaci vícero účtů atd. Svou hlavní emailovou adresu, řekněme jmeno@prijmeni.cz stahuji přes POP3 protokol. Občas ji však potřebuji rychle zkontrolovat – např. pokud telefonuji se zákazníkem, ten mi něco mezitím posílá. Ale Gmail synchronizuje jen s určitou dlouhodobě vysledovanou optimálně – úspornou frekvencí a ani tlačítko Aktualizovat nefunguje úplně hbitě.

Chtěl bych se tedy zeptat, zda neexistuje nějaké pružnější řešení.

Napadá mě např. přeposílání na můj sekundární @gmail.com – to přistane ve schránce okamžitě. V rozhraní mohu mít zároveň nastaveno, že vždy budu odpovídat z primárního účtu, tj. jmeno@prijmeni.cz. Ale nejsem si jist, zda si tím nerozházím nějakou historii konverzací apod. zda tam v jednom směru nebude jmeno@prijmeni.cz, v druhém @gmail.com atd. atd. a co to bude dělat na druhé straně, ve schránce zákazníka.

Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 24. 6. 2021
0
49.27K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

frekvence synchronizace by u non-gmail schránek měla být opravdu cca 15 minut pokud máte tedy volbu v aplikaci dostupnou a toto je minimum, zprávy se mohou synchronizovat i po delší době. Nejsem si jist zda-li to přeposílání zbytečně nezkomplikuje a situaci to nejspíše úplně neřeší.

Doporučuji projít nastavení gmail popř. nějaké diskuze ohledně tohoto problému. Také může být na vině nějaký datový limit nebo přímo nastavení systému, ale hlavní problém bude nejspíše v aplikaci. Asi pak nezbývá než v seznamu doručených manuálně zprávy gestem stáhnout směrem dolů pro opětovnou synchronizaci, jen tak budete mít jistotu. Případně otestujte aplikaci jinou.

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 24. 6. 2021