Instalace placene sablony/builder na wordpress

Vyřešeno1.09K zhlédnutíWebhosting
0

dobry den,

prosim o navod, jak naistaluju placenou, zakoupenou sablonu/builder na wordpress.

vim, ze to jde nejak pres ftp, ale nevim jak zacit a ani nevim, co ftp je a jestli to musim nejdriv nainstalovat.

diky.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 14. 2. 2021
1

Dobrý den,

záleží, jakou šablonu jste si zaplatil. Některé si stáhnete v omezené variantě přímo přes instalátor šablon ve WordPressu a pak aktivujete licenci v jejím nastavení, jiné si stáhnete z webu tvůrce a nahrajete ji do WordPressu.

INSTALACE PŘES WEB

Přihlaste se do webu. V obou případech kliknete v levém menu na „vzhled“ > „šablony“ > „přidat novou“.

Pokud budete instalovat šablonu přes instalátor, zadejte do vyhledávání název šablony a klikněte u ní na instalovat.

Pokud máte šablonu staženou, klikněte na tlačítko „nahrát šablonu“, vyberte šablonu na disku a klikněte na instalovat.

Pokud je potřeba vložit nějaké aktivační údaje, najděte v levém menu šablonu a projděte její nastavení. Někde tam bude možnost tyto údaje zadat.

INSTALACE PŘES FTP

Další možností, která není tak uživatelsky příjemná, je Vámi zmiňovaná možnost využít FTP. Údaje do Vašeho FTP naleznete v e-mailu o zřízení webhostingu, případně v administraci Vašeho webhostingu (klikněte na odkaz, vyberte požadovaný webhosting ze seznamu a na stránce najděte údaje k FTP a případně změnu hesla k FTP účtu nebo vytvoření nového FTP).

Stáhněte šablonu od jejího tvůrce. Teď máte dvě možnosti – buď využijete FTP klienty jako jsou Total commander a Filezilla nebo využijete webové prostředí na adrese https://webftp.wedos.net/ .

TOTAL COMMANDER, FILEZILLA

V případě klientů (Total Commander a Filezilla):

  1. Staženou šablonu .zip rozbalte tak, aby veškeré soubory byly ve složce s názvem šablony.
  2. Připojte se na FTP server, kde najděte umístění Vašeho webu. Zpravidla se nachází ve www nebo www\domains\adresa webu. Správný adresář poznáte podle toho, že uvidíte tyhle soubory:
  3. Rozkliknete adresář wp-content\themes a do něj nahrajte rozbalenou složku se všemi soubory. [další krok je stejný jako ve variantě přes webovou verzi, takže najdete další postup trochu níže]

WEBOVÉ ROZHRANÍ:

  1. Šablonu nechte v souboru .zip a otevřete webovou stránku https://webftp.wedos.net/ , kde se přihlásíte.
  2. Najděte umístění Vašeho webu. Zpravidla se nachází ve www nebo www\domains\adresa webu. Správný adresář poznáte podle toho, že uvidíte soubory v obrázku výše.
  3. Rozkliknete adresář wp-content\themes. V horním liště kliknete na „Nahrát“ a nahrajete požadovanou šablonu (soubor s příponou .zip).
  4. Šablonu zaškrtnete vlevo vedle názvu a nahoře kliknete na „Unzip“.
  5. Rozbalte soubor
  6. V adresáři teď budete mít nový adresář s názvem Vaší nové šablony a vedle soubor .zip, který jste právě rozbalil. Soubor .zip označte a smažte.
  7. Potvrďte smazání

Pokračování instalace přes Total Commender, FILZILLA, webové prostředí:

  1. Přihlaste se do webu a jděte na stránku se šablonami.
  2. Uvidíte seznam šablon, kde bude i ta Vaše. U ní bude tlačítko instalovat nebo aktivovat. Nainstalujte / aktivujte tuto šablonu
  3. Pokud je potřeba vložit nějaké aktivační údaje, najděte v levém menu šablonu a projděte její nastavení. Někde tam bude možnost tyto údaje zadat.

Snad Vám návod pomůže, myslím si, že jsem to napsal dostatečně přehledně :).

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 14. 2. 2021