Instalace Prestashop

Vyřešeno1.54K zhlédnutíRedakční systémy
0

Dobrý den,

mám problém nainstalovat Prestashop na váš webhosting. Zkoušel jsem nejnovější Prestashop 1.7.6.2 i starší verzi kterou již na jednom vašem hostingu provozuji tedy 1.7.3.0, pokaždé je ukončeno chybou při vytváření tabulek databáze (1: Chyba SQL při dotazu Table ‚ps_accessory‘ already exists). DB jsou čisté vytvářím je těsně před instalací.

Vyzkoušeno: vypnutí HTTPS, přepnutí postupně na PHP 7.3, 7.2, 7.1. Bohužel nic nepomáhá. Můžete mi prosím poradit? jsem už bezradný a zatím jsem nikde na fóru nenašel řešení.

Děkuji

Vlk

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 1. 2020
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 1 Komentář

Dobrý den,

zkuste prosím tento postup:

  1. Přihlašte se k existující databázi skrz phpMyAdmin a ujistěte se, že je prázdná. Případně smažte veškeré tabulky popř. začněte instalaci novou – s nově vytvořenou databází.
  2. Otevřete v libovolném textovém editoru soubor db_structure.sql, který by se měl nacházet na této cestě instalace – install/data/db_structure.sql
  3. Nahraďte veškeré řetězce „CREATE TABLE“, řetezcem „CREATE TABLE IF NOT EXISTS“ a ujistěte se, že změny byly provedeny/přeneseny i na FTP webhostingu a soubor nebyl upravován pouze v lokální kopii.

Poté by měla se chyba již neměla objevovat.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 1. 2020
0

Dobrý den, děkuji za zkopírování postupu z jiného fóra, chyba se logicky nezobrazí protože tabulky skript nebude vytvářet, ale zároveň dojde k dalších chybám. Toto není postup k vyřešení problému. Zkoušel jsem instalaci na jiném hostingu a instalace proběhla v pořádku.

Děkuji

S pozdravem

Vlk

Role: Zákazník
JŠ246155 Změnil status na publikováno 27. 12. 2019