Jak automatizovaně zálohovat databázi

Vyřešeno1.12K zhlédnutíWebhostingdatabáze export databáze zálohování databáze
0

Dobrý den,

na stránce https://kb.wedos.com/cs/webhosting/databaze/databaze-k-webhostingu/ píšete, že důrazně doporučujete, abychom si jako uživatelé zálohovali databázi. Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem můžu toto zálohování automatizovat, abych to nemusel ručně klikat v phpMyAdmin? Stačí mi, když budu schopný nějak automatizovaně exportovat databázi, dál už si poradím. Existuje nějaký postup, který mi bude na Wedosu fungovat? Mám hosting NoLimit Extra.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 17. 12. 2021
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

jedinou možností automatizace je vytvořit si vlastní script, který Vám zálohu vytvoří. Na sdíleném webhostingu není možné použít příkazový řádek a rovněž není možné se k DB připojit jinak, než právě z našich hostingů.

ideální by tedy bylo vytvořit si PHP script (popis funkce je naznačen zde -> https://stackoverflow.com/questions/22195493/export-mysql-database-using-php ) a následně si na tento script nastavit cron, který Vám bude export databáze provádět.

Na hostingu však smí být pouze data, která slouží pro provoz webu, nelze na něm mít archivované zálohy. Z toho důvodu je potřeba exporty ukládat na externí místo nebo si je pravidelně stahovat.

V případě že máte web vytvořen pomocí nějakého CMS, doporučím podívat se po možnost zálohování přes pluginy.

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 17. 12. 2021