Jak moc „neomezené“ je úložné místo u NoLimit webhostingu?

Vyřešeno696 zhlédnutíWebhostingNoLimit
0

Přečetl jsem si oficiální dokumentaci, přečetl jsem si podmínky používání, a pořád mi připadá, že je tento webhosting (především jeho „neomezené úložné místo“) nerealisticky benevolentní a „příliš dobrý na to, aby to byla pravda“. Napadly mě třeba tyto možnosti využití:

  1. Udělám si server pro hostování dynamicky zoomovatelné geografické mapy (viz https://en.wikipedia.org/wiki/Tiled_web_map), kde bude umístěna obří mapa (neexistujícího smyšleného světa, většího než naše Země) s extrémní úrovní zoomu (terabajty dat) a celé bude to používat jen omezený počet lidí, kteří k tomu budou mít heslo a budou mi za používání platit.
  2. Udělám si na serveru svou vlastní kopii Flickr.com / Google Photos, budu si tam uploadovat tuny svých fotek a videí (terabajty dat), 1 procento z nich bude veřejných, ke zbylým 99 procentům bude mít přístup přes heslo jen pár mých známých (to vše přes web rozhraní, tzn. nebude to jen „FTP sklad fotek“).

V obou případech mi toto připadá zcela v souladu se zveřejněnými podmínkami Webhostingu NoLimit, konkrétně s podmínkou „Webhosting lze využít pouze pro soubory, které (…) jsou určené veřejnosti (případně omezené skupině pod heslem) a vede na ně z příslušného webu odkaz“. Ale připadá mi to „Too good to be true“ a samozřejmě nechci provozovat něco, co by Wedosu připadalo „na hraně“.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 15. 6. 2022
1
528 Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den, pár zákazníků s projekty přes TB dat máme. Samozřejmě u takto velkých projektů se naráží na určitá omezení, s kterými se u běžného sdíleného webhostingu nepočítá. Například úplná obnova ze zálohy může trvat hodiny. Největší obnova ze zálohy (několik TB) trvala více jak den, ale to jsme ještě nepoužívali jako úložiště HPE 3PAR StoreServ Storage 8450.

Variantu 1 u nás asi nikdo ještě nezkoušel. Ale 2 je celkem častá – dokumentace k projektům pro zákazníky, videoškolení/videokurzy, soukromé fotogalerie atd. Řada firem má uzavřenou sekci pro své zákazníky, kde s nimi sdílí i objemné soubory. Jsou to i stovky GB dat.

Obecně cena za službu je rozpočítána na základě dat více jak 110 tisíc webhostingů. Pár lidí s weby s velikostí nad TB v tom počtu jen nenápadně zvedne průměrnou velikost a i průměrnou cenu.

Role: Podpora
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 15. 6. 2022
0

Děkuji za odpověď, to je rozhodně zajímavé zjištění. Možná nadešel šas oprášit PHP a MySQL. Bohužel se mi dost příčí obojí… 🙂

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 26. 3. 2022