Jak na migraci od konkurence, když web je na redakčním systému konkurence?

Vyřešeno314 zhlédnutíWebhosting
0

Zdravím,

rád bych se zeptal, zda je možné nějak přenést web od konkurence, když původní majitel domény a stránek je vytvořil na redakčním webu bývalého poskytovatele webhostingu, což mi neřekl. Protože mám u wedosu několik domén a webhostingu a jsem spokojen, chtěl jsem další dva weby a domény přenést k Vám, webhostingy jsem zřídil a zaplatil a domény přenesl k Vám (valdstejnovomuzeum.cz a zidovska100jicin.cz), ale při automatické migraci jsem narazil na požadavek ftp serveru, kdy jsem kontaktoval ZONER (czechia), kde domény byly původně a stále jsou zde stránky, ale bylo mi řečeno, že stránky jsou na redakčním systému u nich a přenést je takto nelze, že by musely být znovu vytvořeny. Rád bych si tuto informace u Vás ověřil, protože by to znamenalo zůstat u ZONERU přesto, že mám zaplacené 2 webhostingy u Vás a domény k Vám již převedeny (nejsem schopen v dohledné době vytvořit 2 stránky). Nebo prosím navrhněte jiný postup, jak se dostat k Vám, aniž bych musel stránky znovu vytvářet.

Díky za odpověď.

Aleš Malý

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 3. 1. 2022
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

ano, může se stát, že máte web vytvořený na nějakém systému, který poběží pouze na serverech majitele. Typicky jsou to různé editory webů. Pohledem na uvedené weby to musím potvrdit, půjde o editor webů od Zoner, který nikde jinde provozovat nepůjde. Pokud vám sami sdělili, že nepůjde web přesunout, doporučoval bych přesun k nám řešit tvorbou nového webu.

Nemusí to být náročná záležitost. Stačí použít webhosting a instalátor WordPressu. Nebo naši novou službu WEDOS WebSite. Z původního webu si můžete vykopírovat texty a obrázky, tím se výrazně zkrátí čas potřebný pro vytvoření nového webu, navíc budete mít vše aktuální a moderní.

Dejte mi prosím vědět, pokud bych mohl jakkoli pomoci.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 3. 1. 2022
0
90.94K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

Váš dotaz jsem předal na oddělení, které se migracemi zabývá. Pravděpodobně se mu ale budou moci věnovat nejdřív v pondělí.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
JŠ255861 Změnil status na publikováno 3. 1. 2022