jak nastavit auto_prepend_file pro různé weby na jednom hostingu

Vyřešeno1.39K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, na jednom hostingu provozujeme více webů na různých alias doménách. Potřebuji nastavit autp_prepend_file pro každý web zvlášť. O nastavení PHP v administraci vím, ale náš problém to neřeší – potřebuji tento parametr jiný pro každou doménu. Bohužel nastavení ani v .htaccess, ani v .user.ini nefunguje. Prosím o radu jak postupovat. Jde o weby neziskových organizací s omezeným rozpočtem, rozdělení na několik hostingů není řešením. Chci věřit, že najdeme jiné řešení než odejít ke konkurenci, která toto umožňuje. Děkuji předem za odpověď!

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 12. 1. 2021
0

Dobrý den,

Děkuji za odpověď. Považuji tím záležitost za uzavřenou, ač bohužel ne vyřešenou.

Pro pořádek a pro případné budoucí čtenáře jen doplním a odpovím ostatní témata:

K logům se sice dostanu, ale ne zpětně. Musím o logy požádat a pak poměrně dlouho čekat, než mi je automat nakopíruje. Pro odlaďování a hledání runime chyb jen těžko použitelné. Pokud si vyplýtvám 24h, musím druhý den zaplatit nebo počkat do konce měsíce.

Doporučená instalace TYPO3 vyžaduje vytvoření symbolických linků, které přes FTP vytvořit nejdou, SFTP Wedos nenabízí. TYPO3 lze rozběhat, ale za cenu kompromisů. Bez symlinků se mi nepodařilo přimět TYPO3 k automatické aktualizaci, musel jsem upgradovat ručně.

Moodle má poměrně hodně funkcí, vyžadujících funkcionalitu nebo oprávnění, která  Wedos zakazuje, např. exec(). Bez nich sice Moodle spustím, ale v omezené funkčnosti. Např. nejde editovat odevzdaná PDF.

Role: Zákazník
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 12. 1. 2021
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

k logům se dostanete, v zákaznické administraci v detailu webhostingu, v levém menu Logy. Na 24 hodin měsíčně jsou zdarma.

TYPO3 u nás provozovat lze, dokonce jej máme i v našem instalátoru aplikací.

Moodle by měl být také v pořádku, jaké problémy jste měl?

Pokud v případě Wordfence jde o auto_prepend_file, tak takové nastavení je možné v Konfiguraci PHP.

Vaše shrnutí je správně.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 14. 12. 2020
0

Dobrý den,

proč to u jiných hostingových firem jde? Např. Active24 s tím problém nemá, direktivu php_value v .htaccess normálně použít mohu, je zakázané jen nastavení vybraných parametrů, viz např. https://faq.active24.com/cz/098327-htaccess-editace-specifika?l=cs

Wedos mě před časem zlákal o něco vyšší rychlostí serverů a o něco lepší cenou, než mělo A24. Postupně ale zjišťuji, že je to draze vykoupené – k logům se nedostanu, většinu parametrů nastavovat nesmím, za jinde běžné https si připlatím … nepřijde mi to moc přátelsky nastavené. Už jsem zjistil, že TYPO3 u vás provozovat nejde. Moodle jsem u vás chvíli provozoval, ale před časem jsem to vzdal – polovina věcí nešla rozchodit, bylo to pomalé, automatické upgrady nefungovaly. A teď zjišťuji, že je problém bezpečně provozovat i tak jednoduchý systém, jako je WordPress+Wordfence, pokud ho chci ve dvou instancích na jednom hostingu.

Co se VPS týče, webhosting jsem volil právě proto, abych se nemusel zabývat nastavováním, laděním a záplatováním linuxu. Proto pro mě není VPS řešením. A vámi spravované servery (VMS) pokud vím nenabízíte.

Takže abych to shrnul: na webhostingu to nastavit nejde, protože nejste ochotni to povolit. VMS nenabízíte. VPS by znamenalo si vše instalovat sám. Vynechal jsem něco podstatného?

Role: Zákazník
LB285258 Změnil status na publikováno 11. 12. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

php_value v .htaccess na webhostingu nelze využívat a php.ini také nelze upravovat. Je to tak nastavené dlouhodobě a pro všechny webhostingy. Takové příkazy povolit nelze, jediná možnost je tedy přechod na VPS, kde si můžete vést vlastní server s vlastní konfigurací.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 9. 12. 2020
0

Dobrý den,

nerozumím, jak s tím souvisí verze PHP? Direktiva auto_prepend_file je stále aktivní i v PHP8. Jediné, co by s tím mohlo souviset je verze Apache, která by přestala podporovat direktivu php_value v .htaccess, ale to se nestalo.

Co vidím jako mnohem pravděpodobnější příčinu je, že to Wedos záměrně vypnul, viz https://kb.wedos.com/cs/webhosting/htaccess/htaccess-na-webhostingu/:

V souborech .htaccess na webhostingu není možno používat:

  • pgp_flag
  • php_value

Takže přes .htaccess to (standardně) nejde.

Bohužel .user.ini buď nefunguje jako celek, nebo je minimálně tahle direktiva v něm ignorována.

Zrovna včera jsem pokládal podobný dotaz v chatu, operátor z podpory přiznal, že s tím nemá zkušenost a že neví. Mám slíbenou odpověď od kolegů z CMS oddělení, zatím nedorazila. Tak uvidíme, jestli něco pánové z Wedosu něco vymyslí. Chci věřit, že něco vymyslí a nepoužijí pouze svoji obvyklou zaklínací formuli o omezení z důvodu bezpečnosti.

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 9. 12. 2020
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

zde si nejsem zcela jistý ale myslím že požadavek, který zadáváte do souboru .htaccess již nelze od verze PHP 7.4 přečíst. Řešením by tedy mělo být snížení verze na PHP 7.3

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Odpověděl na otázku 9. 12. 2020