Jak nejbezpečněji přenastavit PrestaShop na HTTPS

Vyřešeno742 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,
pomáhám s přechodem na HTTPS na dvou doménách (https://www.trikaodnamornika.cz, https://www.trikanavodu.cz). Již jsem požádal o Let’s Encrypt certifikáty a zdá se, že jsou v pořádku ..

Nyní bych chtěl nastavit HTTPS v PrestaShopu. Vím, jak se to nastavuje, ale chci se zeptat, jaká je možnost Vaší technické podpory v případě, že by se to nastavení nezdařilo a web přestal komunikovat – je možná obnova ze zálohy? Jak jste v tomto operativní? Na obou doménách běží e-shopy, které bych velmi nerad shodil..

Chystám se to nastavení provést v nejbližších dnech (v noci) a ideálně bych potřeboval kontakt (mail/tel.), pokud bych potřeboval web obnovit..

Poradíte mi, prosím?

Děkuji
Milan

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 17. 7. 2020
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

nastavení HTTPS u webhostingu se podrobně věnuje článek

HTTPS u webhostingu

Nic by se stát nemělo, ale pro jistotu doporučuji mít vždy vlastní zálohy. Tedy data zálohovat přes FTP a taktéž zazálohovat databázi jejím exportem

Import a export databáze v phpMyAdmin

Případná obnova z naší zálohy se řídí dle

https://www.wedos.cz/zalohovani

Pokud budete potřebovat pomoc, tak nás neváhejte kontaktovat přes kontaktní formulář popř. přímo na chatu, který naleznete v detailu konkrétní služby.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 17. 7. 2020
0

Dobrý deň,

treba si spraviť plnú zálohu databázy a súborov. Databáza sa zálohuje napr. cez phpmyadmin a súbory prenosom cez FTP.

Role: Zákazník+ Web: https://www.mitsoft.sk Vizitka: Venujem sa programovaniu, optimalizácií a affiliate. Poradím Vám s DNS záznamami, htaccess, wordpressom, linuxom, php, sql a všeobecne s webovými technológiami.
MR154880 Odpověděl na otázku 3. 7. 2020