Jak propojit bývalou stránku s blogger

Vyřešeno768 zhlédnutíDoményBlogger
0

Dobrý den,

přešla jsem k vám z webnode. Svoji stránku jsem přepsala v bloggeru od google, kde chci svůj blog vést. Podařilo se mi zprovoznit změny DNS a propojit s bloggerem, ale problém je, že se mi stránka stále ukazuje na Webnode a to nechci. Musím ještě změnit něco u wedosu, nebo kde? Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 19. 10. 2021
1
43.68K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

přihlaste se do Bloggeru, v levém menu klikněte na nastavení a najděte „Vlastní doména“ (klikněte na nápis). Otevře se vám okno, ve kterém zadejte adresu, na které byste chtěl/a mít web. Pokud toto potvrdíte, ukáže se Vám hláška o tom, že se nepodařilo ověřit vlastnictví domény a pod tím najdete adresy, se kterými bude třeba dále pracovat.

V dalším okně si otevřete administraci Wedosu, v horním menu klikněte na „domény“ a v seznamu vyberte požadovanou doménu. V levém menu klikněte na „editace DNS záznamů“. První bude třeba přidat záznam CNAME, který nasměruje samotnou doménu na obsah webu.

Pokud má být blog na adrese www.adresawebu.cz, smažte všechny záznamy, které obsahují prázdný název a typ A, prázdný název a typ AAAA, název www a typ A, název www a typ AAAA.

Klikněte na „Nový záznam“.

Do pole název napište adresu, na které chcete web provozovat. Pokud chcete adresu www, napište www. TTL nechte, jak je. Jako TYP zvolte CNAME a do pole data zadejte ghs.google.com. A změny uložte.

Dále bude třeba ověřit, že doména patří skutečně k Vám. Klikněte na „Nový záznam“ a z Bloggeru zkopírujte adresu, kterou máte do pole zadat – půjde o náhodnou kombinaci písmen a číslic, kterou vyplníte do názvu. TTL nechte tak, jak je. Jako TYP zvolte CNAME a do pole data zadejte opět adresu z Bloggeru ( Destination (Cíl)), tato adresa bude pravděpodobně končit googlehosted.com. Změny uložte. Nahoře klikněte na „Aplikovat změny“. Jakmile toto budete mít, zhruba hodinu nic nedělejte a klidně si dejte kafe.

Po hodině se vraťte na Blogger a opět se proklikejte k „Vlastní doména“ a zadejte adresu webu. Pokud už se změny propsaly, měl by to systém Bloggeru přijmout a stránky by měly být ihned k dispozici.

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 19. 10. 2021
0
43.68K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,
záleží, jak máte nastavenou adresu v Bloggeru. Pokud tam máte s www před adresou, pak máte správně CNAME záznam. Pokud tam www nemáte, pak CNAME musí být v poli Název prázdné.

Role: Podpora
TJ285257 Odpověděl na otázku 17. 8. 2021
0

Dobrý den,

vše jsem udělala. Stránka se již zobrazuje, ale jen přes kliknutí přes svůj účet na bloggeru. Když zadám do vyhledávače www.jancahala.cz, tak mi to píše error. I když přidám http://, tak stále error a stránka se mi neukáže. Co je třeba, aby to fungovalo? Snažila jsem se o tom něco najít, ale bohužel… Děkuji mockrát. 🙂

Role: Zákazník
LB285258 Změnil status na publikováno 16. 8. 2021