Jak vytvořit doménu 3. řádu – subdoménu

Vyřešeno4.16K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,

mám u Vás doménu s webhostingem (moveeatforlife.com/cz), na kterém máme blog v redakčním systému WordPress. Nyní bychom chtěli rozjet malý eshop, kdy jsme si vybrali řešení od Shoptet a nyní bych potřeboval vytvořit subdoménu např. eshop.moveeatforlife.com (nebo .cz) na který bych eshop od Shoptet nasadil. Je potřeb takováto doména klasicky registrovat a koupit jako běžná doména u Vás, nebo existuje nějaký jiný způsob? Našel jsem tento článek https://blog.wedos.cz/jsou-domeny-moc-drahe-potrebujete-oddelit-obsah-pomoci-subdomen-nolimit-je-tu-pro-vas?utm_source=client_top&utm_medium=text&utm_campaign=dom3  ale nepřišel jsem na to, jak takovou subdoménu vytvořit, a navíc zřejmě to nebude úplně můj příklad, protože já nebudu potřebovat pro eshop.moveeatforlife.com webhosting, že?

Předem děkuji za pomoc a radu.

S pozdravem

Lukáš Kunc

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 10. 9. 2019
0
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

ve Vašem případě bude stačit nastavit A záznam v DNS např. pro eshop.moveeatforlife.com s IP adresou, kterou Vám dodá Shoptet.

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 10. 9. 2019
1

Dobrý den,

děkuji za rychlou odpověď , o tom přepsání hodnoty A IP adresy v DNS u dané domény jsem si již na shoptetu přečetl, ale já jsem ještě o krok před tímto krokem, protože nevím, jak mám vytvořit tu doménu „eshop.moveeatforlife.com“, jestli klasickou registrací zde https://order.wedos.cz/cs/domain/order.html?step=1 nebo nějak jinak?

Omlouvám se tento dotaz, jsem v tomto laik.

Role: Zákazník
PŘ140434 publikoval nový komentář 30. 8. 2019