Je možné nainstalovat WP do specifického adresáře?

Vyřešeno1.70K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, přidal jsem si alias ke stávající doméně (je na ní již WP). Jak mám nainstalovat jiný WP do jiného adresáře? Lze mít i oddělené databáze?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 9. 2019
2

Z dotazu jsem pochopil, ze mate v ramci jednoho hostingu vice domen a chcete mit vice instalaci WordPress, at uz v ramci jedne domeny a nebo vice domen..

Klidne muzete i na jedne domene mit vice WordPress prezentaci napr adresy ve tvaru domena.cz/domaci, domena.cz/obchod, domena.cz/pracovni apod.

Jednotlive prezentace ulozte do adresare www/domains/domena.cz, takze konkretne pro prezentaci na domena.cz/domaci musite WordPress instalovat v adresari www/domains/domena.cz/domaci atd.

Pro WordPress na subdomenach nebo u aliasu pouzijte umisteni www/domains/subdomena.domena.cz, konkretne pro prezentaci na obchod.domena.cz pouzijte cestu pro instalaci WordPress www/domains/obchod.domena.cz

V ramci webhostingu mate u Wedosu neomezeny pocet databazi, takze tady problem taky neni, automaticky je pri instalaci WordPress vybran prefix tabulek wp_ – ten si pri instalaci muzete zmenit a nastavit podle sebe a tim kombinovat vice WordPress v 1 databazi.

Pozor – po instalaci WordPress na subdomenach nebo aliasech muzete narazit na problem, kdy se stranka obchod.domena.cz v prohlizeci zmeni na domena.cz/domains/obchod.domena.cz. V tomto pripade postupujte podle navodu na https://help.wedos.cz/otazka/hezka-url-adresa/899/

Obecne jedna z dobrych stranek na podporu a upravy WordPress je https://www.wplama.cz a samozrejme ceske forum na oficialnich strankach WordPress https://cs.wordpress.org/support/

Kdyby neco nebylo jasne, napiste konkretni problem a budeme resit dale.

Role: Zákazník+ Web: https://www.techniciostrava.cz Vizitka: Jsi-li programátor, prohraješ s počítačem, výrobcem HW a uživatelem. Jsi-li tester, prohraješ se všemi.. Programováním i testováním se to snažím vyvrátit :-)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 9. 2019
0
6.62K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

ano, je to možné. Jak to provést naleznete v našem návodu zde:

https://help.wedos.cz/navody/webhosting/samostatne-weby-pro-aliasy/

Případně i návod zde:

https://kb.wedos.com/cs/webhosting/kombinace-aplikaci.html

MP220146 Odpověděl na otázku 2. 9. 2019