Miniweb k doméně – nepotřebuji nástroj pro tvorbu stránek

Vyřešeno1.87K zhlédnutíDomény
0

dobrý den, k doménám zakoupeným v listopadu nemohu najít miniweb. Je možné, že jsem při nákupu nezaškrtnul nějaké políčko, ale u všech dříve zakoupených domém byl miniweb aktivní. Co mám udělat pro aktivaci miniwebu k zakoupené doméně? Stránku html mám vytvořenou. Jde mi o to, že miniweb umožňuje až 100MB prostoru pro hosting.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2022
0
90.95K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

službu Miniweb již k doménám nenabízíme – pokud jste ji neměl aktivní z doby před zrušením, už ji aktivovat nemůžete. Nahradila ji právě služba WebSite ve variantě Free.

Máte-li vlastní HTML soubory, u nás je můžete nahrát už jenom na webhosting.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2022
1

škoda, že jste na to neupozornili, zbytečně jsem v listopadu koupil doménu na 10let :-((( Byla zajímavá jen z těchto důvodů

  • 100 MB prostoru
  • statické HTML stránky, editace přes WYSIWYG editor
  • upload souborů (obrázků, dokumentů) přes web
Role: Zákazník
FM182728 publikoval nový komentář 8. 2. 2022
0

WEDOS reaguje:Služba miniweb .. nebyla nijak garantována. Jako náhrada slouží WebSite Free, kdy zdarma dostanete i zabezpečení, které je dnes standart.

K tomu snad jen:

Přestože služba nebyla garantována, je slušností upozornit předem na její ukončení.

náhrada?? WebSite Free:  10MB místo 100MB, zabezpečení, které zmiňujete je pouze do odvolání (což může být opět bez informování klidně příští týden), na miniwebu šlo přesměrovat email cokoliv@doména.cz (netuším zda je to možné u WebSite Free), přenos dat limitován a k tomu vložené reklamy.

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 17. 2. 2022
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

mrzí nás to, avšak podrazem bych tento krok přímo nenazýval.

Služba miniweb byla zdarma a nebyla nijak garantována. Ti, kdo si Miniweb u domén aktivovali jej mohou nadále používat. Jako náhrada slouží WebSite Free, kdy zdarma dostanete i zabezpečení, které je dnes standart a u Miniwebu nebylo možné. Na jednoduché statické stránky je to skvělá alternativa.

Role: Podpora
PK265670 Odpověděl na otázku 17. 2. 2022
0

Děkuji za reakci. Já jsem si jen nebyl jist tím, co mi teď píšete. „Wedos Miniweb zrušil v tichosti a nedal o tom dopředu nikde vědět“. Pokud se oba nemýlíme, tak to těžko lze označit jinak než jako podraz na zákazníky.

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 17. 2. 2022
0

Myslím, že nejsem až takový solitér a že takto to bere určitě více uživatelů. Jen to nedali vědět. Také bych se neozval, ale věřil jsem že ke zrušení služby bez náhrady nedošlo a proto jsem se zeptal. Každopádně služba Website nenahrazuje službu Miniweb a v tom je zásadní problém – tedy mimo to, že o službě website jsem informován byl, tuším několikrát, ale to, že z toho plyne zrušení jiné služby jsem bohužel nezaznamenal :-(. Patrně bych si některé dříve zrušené domény ponechal.

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 9. 2. 2022
0
43.60K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

mrzí nás, že to takto berete. Po zavedení služby Website jsme jsme zrušili službu Miniweb pro nové zákazníky, u zákazníků, stávající již aktivované Miniweby, jsme nechali v provozu.

Co se týká aliasů – aliasy můžete nastavit jen pokud máte alespoň k jedné doméně webhosting, platí pro tarif NoLimit a Extra. Aliasy nemůžete přidat k existujícímu Miniwebu.

Jedna z možností je založit si jeden webhosting a k němu si přidat stávající domény jako aliasy.

Role: Podpora
TJ285257 Odpověděl na otázku 8. 2. 2022