Možnost provozu webu nadále s HTTP a Global Protection

Vyřešeno1.29K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

dnes jste mě informovali mailem, že mi bude automaticky aktivována služba HTTPS.

Potřebuji na svůj web nešifrovaný přístup HTTP.

Bude na web i po aktivaci této služby možné nadále přistupovat nešifrovaně (HTTP) nebo bude možné použít jen HTTPS?

Pak mám ještě otázku ke službě WEDOS Global Protection, která má být automaticky součástí služby NoLimit. Bude možné službu WEDOS Global Protection uživatelem (tedy mnou v administraci) vypnout v případě, že mi bude na novém NoLimit hostingu působit problémy nebo v tom případě musím přejít na hosting LowCost, kde jak jsem pochopil tato služba nebude?

Předem děkuji za odpovědi.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
0
528 Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 2 Comments

Dobrý den,

záleží jen na Vás jestli budete HTTPS používat. O tom jestli se stránka „přepne“ do HTTPS rozhoduje nastavení v .htaccess, případně přesměrování v PHP skriptu.

WEDOS Global Protection bude v nějaké formě aktivní u každé služby, protože musíme chránit i ostatní zákazník na stejném fyzickém serveru. Pokud byste tam třeba měl nějaký špatně optimalizovaný skript a naráz by tam přišlo velké množství robotů, tak by to mohli pocítit i ostatní zákazníci ve formě zpomalení služby. Bez jakékoliv ochrany už nikoho dnes nechat nemůžeme.

Pravidla WEDOS Global Protection budeme v nějaké formě průběžně ladit, abychom postupně podchytili (whitelistovali) všechny užitečné roboty, IP kde jsou aktualizace, důležité API apod.

V budoucnu bude i verze WEDOS Global Protection s možností zadávání vlastních pravidel. Budete tak moct třeba nastavit výjimku pro konkrétní IP adresu aby mohla volat konkrétní soubor.

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
0

Tomu rozumím, ale moje mobilní zařízení je GSM modem, který voláním jednoho konkrétního php skriptu předává webu aktuální data k zobrazení, captcha nevyplní a cookie nenastaví…

Během dne se připojuje sice jen velmi krátce, ale docela často, to se domnívám, že by server považoval za podezřelé chování. A IP adresa se mění.

Proto jsem se snažil naznačit, že by se mi hodilo, kdyby se dala pravidla nastavit i jinak než jen na konkrétní IP adresu.

Role: Zákazník
PM219854 publikoval nový komentář 9. 1. 2022