Načítání WP na subdoméně

Vyřešeno602 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den

Mám dotaz ohledně přístupu na subdoménu. Mám doménu poliko.cz běžící na WP,  který je nainstalován přímo ve složce www, nikoliv tedy ve složce www/domains/poliko.cz  Připojení na poliko.cz je zabezpečené pomocí protokolu https. Podle návodu jsem vytvořil subdoménu blog.poliko.cz a bankrot.poliko.cz a nainstaloval WP do složky www/subdom/blog  ev. www/subdom/bankrot  Nadále budu uvádět jen jednu sbdoménu, problém je nicméně stejný.

Po zadání do adresního řádku prohlížeče http://blog.poliko.cz se adresní řádek přepíše na http://blog.poliko.cz/subdom/blog   a prohlížeč hlásí, že připojení není soukromé. Po kliknutí na odkaz pokračovat na web (nespolehlivý) se web zobrazí, nicméně nezobrazí se nastavená úvodní stránka, ale prohlížeč hlásí, že stránka nebyla nalezena (page not found) Až po kliknutí na primární menu v šabloně se začne vše zobrazovat správně.

Obdobný problém je při vstupu do administrace WP. Při zadání adresy do adresního řádku blog.poliko.cz/wp-admin se buď zobrazí hláška, že připojení není soukromé, popřípadě hláška, že je třeba mít v prohlížeči povolena cookies i když mám ve všech prohlížečích ( Chrome, Opera, Edge) cookies povolené.

Soubor htaccess jsem dosud nijak neupravoval a ani nevím, zda bych měl upravit htaccess v adresáři www (na doméně poliko.cz) nebo v adresáři www/subdom/blog

Mnohokrát děkuji za radu a odpověď.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 28. 4. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

subdomény je nutné si přidat do Let’s Encrypt certifikátu, jinak nebudou zabezpečené.

https://kb.wedos.com/cs/webhosting/https-u-webhostingu

Dále může být nutné u konkrétního webu v administraci změnit URL, weby mají ve zvyku si při instalaci nastavit jako URL celou cestu, tedy včetně adresáře /subdom/blog. Stačí tuto přebytečnou část z URL odmazat.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 28. 4. 2020