Nákup domény přes GoDaddy

Vyřešeno1.87K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den, rádi bychom koupili doménu přes GoDaddy a pak ji převedli k vám. Máte s tím zkušenost? Co je potřeba si vyžádat? Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 2. 12. 2019
0

Zdravím,

já jsem GoDaddy používal. Měli tam občas super akce na nové .com domény, ale hlavně neřešili DPH. Před pár lety na ně však EU zatlačila a DPH (VAT) přičítají na konci objednávky, tak pozor na to 🙂

Doménu je možné mít u GoDaddy a nasměřovat na Wedos webhosting, není to nic složitého. Pozor ale na prodloužení, provádí se automaticky – strhnou peníze z karty/PayPal. Aby to neudělali je nutné vypnout automatic renew. Prodlužují už to za plnou cenu, která je o hodně vyšší než má Wedos. Občas jde sehnat kupón, ale když jsem jej potřeboval tak nebyl.

Převod nebyl až tak jednoduchý. GoDaddy si snaží udržet zákazníky, tak tam měli (nevím jak je to teď) řadu úkonů. Bylo nutné třeba manuálně vypnout zámek pro převod, pak doména čekala 7 dní v „ochranné lhůtě“ – opět se muselo ručně přepnout.

Jestli je důvodem ušetřit peníze za první rok, tak doporučuji obezřetnost. Některé akce tam mají dost specifická pravidla, chce to všechno číst.

Role: Zákazník+ Web: https://404m.com Vizitka: Neprogramuj dnes, co nemůžeš debugovat zítra.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 2. 12. 2019
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pokud máme takovou koncovku v nabídce, tak je to možné. Pozor, u některých domén se při přeregistraci platí zároveň roční prodloužení a může trvat i více dnů. Zároveň, pokud máme doménu v nabídce, lze ji registrovat rovnou u nás, vyhnout se tak přeregistraci. Domény prodáváme za nákupní ceny.

Detailně to již bylo zodpovězeno zde: https://help.wedos.cz/otazka/prevod-domeny-na-jineho-registratora/1501/answer/1509/

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 19. 11. 2019