Nastavení DNS

Vyřešeno2.88K zhlédnutíDNS
0

Dobrý den,

máme u Vás zřízený webhosting pro internetové stránky SDH Nové Homole. Doménu hasicinovehomole.cz máme zaregistrovanou u thosting.cz. V současné době máme tuto doménu nasměrovanou na stránky SDH Nové Homole, které jsou vytvořeny na systému estranky.cz. Novou verzi webu máme nahranou na hostingu zřízeném u Vás (Wedos) a chtěli bychom se zeptat, co je potřeba kde nastavit, aby doména hasicinovehomole.cz směřovala na hosting u Vás (Wedos).

Děkuji za spolupráci.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 10. 2019
1
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

vesměs jsou 2 možnosti:

  • 1) doméně nastavíte naše DNS servery https://kb.wedos.com/cs/dns/dns-servery-wedos/. Změna DNS serverů se projeví za 6-24 hodin. Následně bude doména nastavena automaticky na webhosting.
  • 2) nastavíte si A (AAAA – pro Ipv6 adresu) záznam u svého správce DNS na IP adresu webhostingu. Popřípadě MX záznam pro emaily. IP adresy se dozvíte v zákaznické administraci v detailu konkrétního webhostingu v tabulce „Adresy služeb“ nebo v emailu o zřízení. Změna záznamů DNS se projeví do 60-ti minut
Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 10. 2019
0

Dobrý den,

dalšá možností je na estránky dát HTML redirect, takže se web přesměruje na doménu hostovanou u WEDOS.

Role: Zákazník+ Web: https://c-net.cz Vizitka: Nepomohla Vám odpověď, nebo potřebujete i tak poradit/pomoct? Jsem student na VUT a občas podnikám v IT. Ozvěte se mi na kontakt@c-net.cz a vždy se nějak domluvíme. Jinak se rád věnuji sítím, zvukařině nebo čemukoliv spojenému s technikou. :)
ŠČ242374 Odpověděl na otázku 9. 10. 2019