Nastavení HTTPS hlásí rozdílné záznamy A a AAAA u domény

Vyřešeno940 zhlédnutíDoményA záznam aaaa záznam Https
0

Dobrý den,

při zapínání HTTPS jsem postupoval dle návodu na vašem webu. Při přidání domény do Lets Encrypt certifikátu mi hlásí rozdílné záznamy A a AAAA. Můžete mi poradit, co mám udělat, aby to bylo správně? Doména byla převedena od jiného poskytovatele.

Za odpověď předem děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 7. 2. 2022
0
90.84K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pokud spolu s registrátorem domény měníte i DNS servery (to je zrovna Váš případ), během dalších až 48 hodin po této změně se může stát, že některé služby stále načítají data z původních serverů, která nemusejí souhlasit. Máte tedy dvě základní možnosti:

  • Vyčkat, až změnu zaregistrují i servery Let’s Encrypt, který certifikát vystavuje. Naše DNS servery jsou nasměrované správně, takže v okamžiku, kdy Let’s Encrypt začne brát data od nás, měla by aktivace projít.
  • Provést změnu na předchozích DNS serverech. IPv4 (A záznam) a IPv6 (AAAA záznam) adresy webhostingu najdete v jeho detailu v zákaznické administraci (vyberte požadovaný webhosting). Tyto adresy potom vyplňte do DNS záznamů předchozího poskytovatele. Změny záznamů se oproti změnám serverů projevují rychleji, rámcově během 1-2 hodin.
Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 7. 2. 2022
0

Dobrý den,

děkuji za odpověď, zvolím jednodušší cestu a to, že počkáme než to půjde.

Role: Zákazník
MB313456 publikoval nový komentář 7. 9. 2023