Nefunguje mi web (jen jsem aktivoval CloudFlare SSL a vypnul jsem jej u wedosu

Vyřešeno2.11K zhlédnutíWebSitecloudflare Webhosting NoLimit
0

Dobrý den, aktivoval jsem Cloudflare SSL a web začal psát tyto dvě chybové hlášky „Webové stránky na adrese https://shadowhost.cz/index.php jsou možná dočasně nedostupné nebo mohly být přemístěny na novou webovou adresu.“ a druhá je „Web shadowhost.cz vás přesměroval příliš mnohokrát.“ Nevěděl by někdo co s tím?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 27. 5. 2021
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

v případě použití CloudFlare (CF) a jejich proxy musíte mít na paměti několik věcí. Nejprve je podstatné, jak máte v administraci CF nastaven SSL mód. Popis jednotlivých možností můžete vidět v administraci CF (obrázek níže) popř. zde

Pokud máte nastavenou možnost Full/Full (strict), pak je nutné mít na cílovém serveru (tedy v tomto případě na webhostingu WEDOS) aktivovanou podporu HTTPS s platným certifikátem pro doménu.

Zabezpečená komunikace pak tedy probíhá mezi návštevníkem a CF proxy (s použitím jejich certifikátu) a poté mezi CF a cílovým hostingem/serverem.

Na cílovém hostingu/serveru pak ideálně doporučuji použít alespoň certifikát Let’s Encrypt, který je vydaný ověřenou certifikační autoritou.

V případě použití jiného např. vlastního self-signed certifikátu nebo našeho sdíleného certifikátu, kdy není certifikát vydán důvěryhodnou certifikační autoritou, musíte zvolit možnost Full. Nicméně tuto možnost nedoporučuji a zejména s naším sdíleným certifikátem pravděpodobně skončíte na chybě SSL, jelikož je na našich proxy serverech nastaveno striktní SNI a certifikát pak není platný pro Vaši doménu – nebyl pro ni vystaven.

Volba Flexible by pak měla řešit Váš současný problém – komunikace mezi CF a naším hostingem probíhá přes HTTP.

Samozřejmě pak záleží zda-li nemáte vynucené přesměrování na HTTPS v konfiguraci Vašeho webu, standartně pak v některém z .htaccess souborů – na FTP ve složce /www popř. ve složce webu ve /www/domains.

Smyčky přesměrování pak běžně způsobí nějaká kolize např. mezi konfigurací URL webu a pravidly zadanými v .htaccess. V administraci CF můžete mít vynucené přesměrování požadavků nastaveno přímo na jejich proxy, najdete jej pod SSL/TLS -> Edge Certificates -> Always Use HTTPS, v takovém případě pak na hostingu již žádná dodatečná pravidla pro přesměrování z HTTP na HTTPS nepřidávejte, opět může dojít ke smyčce v přesměrování.

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 27. 5. 2021
0

Já asi nakonec použiju certifikát od Let’s Encrypt, protože se mi nechce předělávat všechno. Každopádně mockrát děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 9. 4. 2021