nefungující stránky

Vyřešeno842 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, po přenesení hostingu i domény od jiného poskytovatele mi nefungují stránky. Snažil jsem se postupovat přesně podle návodu, ale ať dělám co dělám, už nevím, co mám ještě nastavit. Děkuji za pomoc.

Luboš Pavel

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0

Dobrý den, ve FTP otevřete adresář www\domains a tam vytvořte nový adresář s názvem Vašeho webu. Pokud máte doménu http://www.example.com, musí se adresář jmenovat example.com. Do tohoto adresáře nahrajte obsah Vašeho webu.

Pro správnou funkčnost je také nutné využívat výchozí .htaccess od Wedosu. Pokud jste ho změnil, obnovte si ho na adrese https://client.wedos.com , kde klikněte v horním menu na webhosting, v nabídce vyberte Váš webhosting a v levém menu klikněte na Nástroje. V tomto nastavení si můžete obnovit výchozí .htaccess. Pokud potřebujete vlastní .htaccess, vložte jej (nebo upravte) v již zmiňovaném adresáři s názvem Vaší domény.

Další podmínkou k tomu, aby web správně fungoval je správné nastavení DNS záznamů. Zkontrolujte v nastavení DNS IPv4 a IPv6 adresy u záznamů s prázdným názvem (typ A pro IPv4, AAAA pro IPv6) a s názvem www. IPv4 a IPv6 adresy najdete v e-mailu o zřízení webhostingu.

Pokud používáte nějaký redakční systém, je třeba také upravit propojení s databází. U WordPressu je to soubor wp-config.php v kořenovém adresáři, u Drupalu jde o soubor settings.php v adresáři sites\default.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0

jsou to stránky www.anetapavlova.cz. Stránky jsou úplně ve stejném adresáři (www) jako mi radila podpora při převodu předchozí domény. Snažil jsem se postupovat stejně. .htaccess jsem nijak neupravoval.

Role: Zákazník
MV270050 publikoval nový komentář 2. 8. 2020
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

o jaké stránky konkrétně jde ? V jakém adresáři máte web ?

Nemáte nastavené nějaké přesměrování v htaccessu ?

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Odpověděl na otázku 2. 8. 2020
0

Děkuji za odpověď, tohle všechno jsem už dělal u převodu jiné domény minulý týden. Pokusil jsem se to zvládnout znovu. Už nevím, co mám ještě nastavit. Momentálně to funguje tak, že se objeví titulní stránka, ale hlásí že je nezabezpečena i když jsem nastavil https. Ovšem ostatní podstránky už nefungují (ani z menu), nejsou nalezeny na serveru.

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 2. 8. 2020