Nevím kde jsou přístupové údaje k mím doménam

Vyřešeno1.52K zhlédnutíDomény
0

Dobrý  den

Prosím  kde najdu přistupové  udaje ke  svím  domenám  . RAd  bych je předal svému adminisrátorovy  stranek

Děkuji Faigl

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 24. 9. 2020
0

Dobrý den, také nevím, o jaké údaje jde, ale pokusím se popsat, kde v systému najdete základní věci jako získání ztraceného hesla, udělení přístupu jinému uživateli, nastavení DNS, FTP a databáze. Popis Vámi požadovaných věcí není příliš konkrétní, takže Vám tyto rady nemusí pomoct.. Zkuste případně upřesnit, co přesně potřebujete v komentáři na kteroukoliv odpověď nebo přidáním nové vlastní odpovědi ve spodní části této stránky.

_________ Přihlášení a ztracené heslo do zákaznického účtu _________

Základem je se přihlásit do „Zákaznického centra Wedos“, to lze provést na adrese https://client.wedos.com . Pokud nemáte přístup k tomuto webu (zapomněl jste heslo), použijte adresu https://client.wedos.com/login/newpwd.html , pomocí které si můžete nastavit nové heslo.

_________ Udělení přístupu jinému uživateli do Vašeho účtu _________

Pokud chcete, aby mohl administrátor stránek provádět změny v nastavení Vašich domén (nebo dalších věcí jako je webhosting, atd..), můžete mu udělit plný nebo omezený přístup do nastavení, takže se dostane jen tam, kam se má dostat a nemusí mít přístup například k fakturám. Toto nastavení můžete provést na této adrese https://client.wedos.com/client/subaccounts-list.html . Je nutné, aby měl administrátor svůj zákaznický účet u Wedosu (může si ho vytvořit ve spodní části této stránky). Vám pak jen administrátor sdělí e-mail a své ID, které najde tady:

_________ Nastavení DNS _________

!!!Následující postup dělejte jen v případě, že alespoň tušíte, co děláte. Mohl byste totiž nedopatřením odstavit celý web!!!

Pokud chce administrátor upravit DNS záznamy domény, bez povolení výše uvedeného postupu případně sdělení Vašich přihlašovacích údajů do systému, se neobejdete. Pokud nechcete administrátorovi dávat přístup k nastavení a je potřeba upravit záznamy DNS, můžete nastavení podle jeho instrukcí provést Vy. Do nastavení DNS se dostanete přes horní menu, po kliknutí na tlačítko DNS. Ze seznamu vyberete Vaši doménu a v levém menu kliknete na „DNS záznamy“.

_________ Nastavení FTP _________

!!!Následující postup dělejte jen v případě, že alespoň tušíte, co děláte. Mohl byste totiž nedopatřením odstavit celý web!!!

Pokud je třeba upravit soubory na serveru, můžete administrátorovi dát údaje k FTP pro nahrávání, úpravu nebo smazání souborů na webu. K tomu je nutné mít aktivní webhosting. Údaje k základnímu FTP účtu Vám dorazily do e-mailu o zřízení webhostingu, můžete je tedy administrátorovi sdělit.

Pokud chcete upravit nastavení FTP nebo vytvořit nový FTP účet, v horním menu najeďte myší na „hostingové služby“ a zvolte „webhosting“. Ze seznamu vyberte požadovaný webhosting a klikněte na něj. Na další stránce najdete v pravé části tabulku s názvem FTP účty.

a) Buď můžete vytvořit zcela nový FTP účet – kliknete na „vytvořit nový“ a postupujte podle obrázku:

b) můžete upravit existující účet – po kliknutí na jméno se zobrazí údaje k FTP účtu a najdete tam i možnost změnit heslo.

_________ Nastavení databáze _________

!!!Následující postup dělejte jen v případě, že alespoň tušíte, co děláte. Mohl byste totiž nedopatřením odstavit celý web!!!

Pokud administrátora zajímá, jak se dostane k databázím, v horním menu opět najeďte myší na „hostingové služby“ a vyberte „webhosting“, opět vyberte webhosting ze seznamu. Hned pod FTP účty najdete obdobné nastavení pro databáze – funguje velmi podobně, nebudu tu tedy popisovat, jak toto používat. Pozor, pokud Váš web využívá připojení k databázi, neměňte heslo, protože by Vám web přestal fungovat.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 24. 9. 2020
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

o jaké údaje konkrétně jde ?

O jaké domény ?

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Odpověděl na otázku 8. 9. 2020