omylem platím u vás i u jineho webhostingového správce.

Vyřešeno135 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den na doméně monika.nemcova.cz platí hosting u vás i miowebu. Nevím jak se to stalo.

Ráda bych pokračovala jen u vás. Stane se něco pokud jim hosting nezaplatím? Bude můj web funkční ve vašem prostoru?

Děkuji za odpověď

MN

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 7. 6. 2023
0
90.84K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

doména směřuje na hosting Miowebu. Na webhostingu u nás nejspíš nemáte zhola nic, na hostingu nevidím žádné databáze, velikost souborů je prakticky nulová.

Bohužel nevím, jak je to s přesunem webu Miowebu na vlastní hosting. Můžete se zkusit zeptat jejich podpory, jestli a za jakých okolností je přesun možný, ale málokterý poskytovatel vlastní platformy toto umožňuje. K migraci stačí získat přihlašovací údaje k FTP, automatický migrační skript si většinou zvládne obstarat všechno ostatní, a migrovat můžete i e-maily.

Pokud na odchodu trváte i pokud Vám možnost přesunu dat nedají, co jsem na webu viděl z jejich systému, je podobný WordPressu s pluginem Elementor, který můžete na webhostingu nainstalovat a spustit (WordPress je zdarma, Elementor má neplacenou a komerční/profi verzi). Veškerý obsah byste ale musela vytvořit znova.

Můžete si poměrně snadno vyzkoušet, jestli by Vám tento systém vyhovoval – stačí webhosting podle tohoto návodu přejmenovat na subdoménu, například novyweb.monikanemcova.cz, nainstalovat WordPress podle tohoto návodu (po instalaci doporučuji v konfiguraci PHP nastavit verzi aspoň 8.0) a zkusit, zda Vám systém vyhovuje.

Nakonec pokud se rozhodnete u MioWebu setrvat, vidím, že u nás máte i jiné webhostingy – jestli chcete, ten nepoužívaný vypovězte podle návodu a ve zprávě požádejte o převedení zbývajícího období na jiný webhosting (uveďte jeho název). Žádost s Vámi většinou do 1 pracovního dne dořeší naše obchodní nebo fakturační oddělení.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 7. 6. 2023