OpenCart na subdoméně a zprovoznění HTTPS

Vyřešeno1.95K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, na subdoméně shop.ssoge.com máme fungující eshop. V adminu webhostingu jsem pro ni nastavil Let’s Encrypt certifikát. Co všechno musím upravit, aby mi korektně pracovala adresa https://shop.ssoge.com a zůstaly „hezké“ adresy? Předpokládám, že nějaké nastavení .htaccess a config.php. Zkoušel jsem různá doporučení, co jsem našel na netu, ale nic nefungovalo. A ve vaší znalostní databázi jsem odpověď taky nenašel. Děkuji, Radek Hajda

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 12. 8. 2019
0

Abych zkompletoval postup, který vedl ke zdárnému výsledku:

  1. V adminu eshopu SYSTÉM/NASTAVENÍ/SERVER je třeba nastavit „Použít SSL“ na „Ano“.
  2. V /config.php je třeba nastavit HTTPS_SERVER a HTTPS_IMAGE, v /admin/config.php pak krom dvou zmíněných ještě HTTPS_CATALOG.
  3. Nevím, nakolik je tento krok ovlivněný tím, že používám starou verzi OpenCart (1.5.2.1), ale musel jsem opravit ve zdrojáku fci link (system/library/url.php), kde jsem nastavil natvrdo parametr $connection na hodnotu „SSL“, protože vytvoření některých odkazů se s tímto parametrem vůbec nevolalo. Než to opravovat na tisíci místech v kontrolerech, upravil jsem přímo samotnou funkci..
Role: Zákazník
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 12. 8. 2019
0

V podstatě by to stačilo, ale pořád se v eshopu objevovaly odkazy s „http“, takže se připojení nejevilo jako bezpečné. Netuším, jestli za to může starší verze OpenCart (1.5.2.1) nebo je to obecná vlastnost, ale musel jsem opravit ve zdrojáku fci link (system/library/url.php), kde jsem nastavil natvrdo parametr $connection na hodnotu ‚SSL‘. Teď už vše v pořádku..

Role: Zákazník
RM130195 publikoval nový komentář 12. 8. 2019
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

mělo by stačit upravit URL webu v obou konfiguračních souborech, tedy /config.php a /admin/config.php

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 12. 8. 2019