Otazka na kvalitu sluzeb VPS SSD Profi

Vyřešeno1.49K zhlédnutíVirtuální servery
0

Dobry den,

zvazujeme moznost zridit u vas dedikovany managed server pro hosting shopu, varianta VPS SSD profi, 8 CPU, 32GB RAM, 240 GB SSD chtel jsem se zeptat na reference a vkalitu sluzeb, konkurence tvrdi ze mate problemy s vykonem viz nize? Muzete nam dat nejake reference a info o kvalite? Potrebujeme mit vykonny stroj bez vypadku a s vysokou dostupnosti. Info od konkurence viz nize.

Diky za informace J. Roch.

z nezávislého zdroje mám informaci, že speciálně pro eshop je řešení wedosu nevhodné. Nevím, na jakých prostředcích služby poskytují, možná i kvalitních, nicméně pravděpodobně díky masivnímu sdílení je avizovaná dostupnost nereálná, dochází k častým výpadkům, infra se špatně vypořádává zejména se špičkovou zátěží, jejich db servery jsou přetížené, chybí monitoring, dochází k častým neohlášeným rollbackům, jejich SSD pole jsou také přetížená, což ovlivňuje přístup k jinak rychlým SSD, atd…

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 4. 11. 2019
1
480 Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Každému zákazníkovi dáváme 7 dní na vyzkoušení služby, kdy může službu vypovědět bez udání důvodu, a 180 dní je navíc období, kdy garantujeme vysokou kvalitu služby, kterou slibujeme – pokud bychom měli nějaké technické potíže, jaké popisuje Váš nezávislý zdroj, tak zákazník může této doby využít a odejít, s tím že mu za nevyužité období okamžitě vrátíme peníze. Nebudeme Vám lhát, spravujeme přes 1200 fyzických serverů, na kterých jede přes sto tisíc webhostingů, vyšší tisíce virtuálních serverů a stovky serverů jsou dedikované. Občas se nějaký problém na některém fyzickém serveru vyskytne a jsou zákazníci, kteří garance 180 dní využijí. Pokud je to naše chyba, vždy se jim omluvíme a peníze urychleně vrátíme. Většina serverů však jede bez záznamu o jakémkoliv problému více jak rok.

Konkurence nás nemá ráda, protože rosteme a přebíráme jim zákazníky, kteří se k nim už nevrací – zůstávají u nás a jsou spokojeni. Náš růst si můžete jednoduše ověřit třeba na stránkách registru .cz domén (CZ.NIC). https://stats.nic.cz/stats/hosting/

Tohle je počet nových hostovaných .cz domén za poslední rok. Na trhu jsou desítky konkurenčních společností a nepatrný růst dosahuje jen pár z nich. WEDOS je jediná hostingová společnost, která si takovýto růst udržuje permanentně už několik let za sebou.

Máme téměř 240 tisíc zákazníků. Nejen v ČR a SR, ale i všude po světě. Nestali bychom se největším poskytovatelem webhostingu v ČR a největším registrátorem .cz domén, pokud by naši zákazníci nebyli spokojeni.

Všechny služby poskytujeme na značkových serverech, které používají pouze značkové komponenty určené pro vysokou nepřetržitou zátěž. Vsadili jsme na kvalitu a vyplácí se to nám i našim zákazníkům. Máme vlastní privátní datacentrum, druhé dokončujeme a třetí je ve fázi projektové dokumentace. Pokud bychom byli tak špatní a lidi od nás odcházeli, tak bychom si něco takového nemohli dovolit. Naopak o naše služby je takový zájem, že jsme si postavili druhé privátní datacentrum, jen pro služby našich zákazníků, kde bude umístěno přes deset tisíc fyzických serverů.

Máme dlouholeté zkušenosti nejen s provozem hostingových služeb, serverů, ale i provozem vlastního datacentra. Většina konkurence je někde v pronájmu a odkázaná na to, že to mají nějak zařízené, pokud by došlo k problému a že zrovna oni budou prioritou, kterou bude datacentrum řešit, když dojde na nejhorší.

My na vše máme vlastní lidi. Od zákaznické podpory, přes technickou, síťaře, vývojáře až po vlastní elektrikáře. DC1 jsme si postavili sami, teď jej modernizujeme sami, DC2 jsem si postavili sami, takže víme, kde vše je a jak funguje. Dokonce jsme si i sami zafukovali optické kabely. V případě jakékoliv katastrofy nejsme odkázání na třetí stranu, protože sami umíme řešit všechno, co se týká problémů v datacentru.

Co se týká síťové infrastruktury, tak máme jednu z nejodolnějších a nejpropracovanějších. Většina fyzických serverů je připojena do vnitřní sítě 2x 10 Gbps, ven pak máme 3x 100 Gbps. To je téměř pro všechnu konkurenci jen sen.

Máme masivní DDoS ochranu, kterou jsme si sami postavili za mnoho milionů Kč a další miliony nás stojí její provoz. DDoS útoky, které položí servery u konkurence jsou u nás na denním pořádku a ani je už neřešíme (technici jen projdou ráno logy). Schválně se zeptejte konkurence, které nás takto pomlouvá, jak by se bránili nepřetržitému útoku 5 – 9 Gbps z celého světa. Jestli by Vám server radši nevypnuli, protože by jim to shodilo hraniční routery.

DDoS ochranou to u nás ale nekončí. Naše zákazníky chráníme i inteligentní IPS/IDS ochranou, která přímo jejich webové stránky chrání před různými útoky a to včetně zneužití bezpečnostních chyb. Celkem takto odfiltrujeme více jak polovinu celkového provozu, který zbytečně zatěžuje Váš web. Tento rok jsme nasadili ještě jednu komplexnější ochranu, která sbírá data ze všech serverů a dokáže zastavit i velice zákeřné útoky.

Co se týká našeho monitoringu služeb, tak máme jedno z nejlepších řešení jaké lze použít. Nemonitorujeme totiž jen servery, ale každý konkrétní web přes HTTP/HTTPS (stavový kód a rychlost). Takže zatímco konkurence vidí jen jestli server jede anebo ne, tak u nás víme jestli Váš web opravdu funguje a jak. Tyto data ze všech webů hostovaných u nás se skládají na jednom místě a centrálně vyhodnocují. Dokážeme tak například zjistit, že se se 20 % webů na fyzickém serverů zpomalilo o 30 %, což už je signál pro naše techniky, aby vše prověřili a hledali možný problém. S tímto systémem tedy dokážeme vyřešit problém dříve, než dojde k výpadku anebo přetížení serveru.

Co se týká přetížení webserverů a databází, tak to už je u nás minulost. Přetížený server jsme neřešili už dlouhé měsíce. Nasadili jsme totiž zdarma pro naše zákazníky proxy servery, pro cachování obsahu. Je to v podstatě CDN, která odbaví většinu dotazů a webserver se pak nudí.

Pokud bychom to měli shrnout, tak za nás jsme technicky udělali maximum, aby služby zákazníků u nás mohli bezvadně fungovat. Naši zákazníci to oceňují tím, že u nás zůstávají a rostou s námi. Jsme daleko dál než většina konkurence tady, která jen přešlapuje na místě. My rosteme, oni ne. Jediné na co se zmohou jsou pak pomluvy našich služeb. Čest výjimkám.

Omlouváme se za delší post, teď zpět k Vašemu dotazu. Reference Vám bohužel poskytnout nemůžeme. Vážíme si soukromí našich zákazníků. Naše služby využívají i nadnárodní společnosti s miliardovými obraty, ale nemáme potřebu se jimi chlubit. V každém případě zhruba každý pátá .cz doména vede na naše servery. Lepší referenci v ČR nenajdete 🙂

Co se týká dedikovaných managed serverů anebo managed VPS, tak ty nenabízíme. Teď probíhají beta testy WMS – což je služba s vyhrazenými serverovými zdroji, kde se staráme o správu webserveru a databáze, ale potrvá ještě nějakou dobu než bude připravená pro ostré nasazení. Datum ukončení beta testování zatím nebyl stanoven. S vývojem nových služeb nespěcháme, vše se musí pořádně otestovat, aby byl zákazník spokojen.

RM130195 Vybral nejlepší odpověď 4. 11. 2019