PHP 7.3 a MySQL

Vyřešeno2.15K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

na webu realmimi.cz mám nainstalovaný wordpress a jeden z pluginů potřebuje PHP verzi 7 a vyšší. Změnill jsem tedy PHP v administraci na 7.3, ovšem teď mi nejede stránka vůbec, píše to: Ve vaší instalaci PHP patrně chybí rozšíření MySQL, které je však pro fungování WordPressu vyžadováno.
Co mám ještě nastavit, aby web fungoval? Web jede samozřejmě na MySQL databázi. Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 7. 10. 2019
0

Dobrý den,

dle hlášky se pohybujete na verzi wordpresuu hluboko pod 4.0. Klasické napojení mysli bylo už dávno vyřazeno a nahrazeno, protože je zastaralé.

PHP snižte zpět na původní verzi, udělejte si kompletní zálohu webu a následně také aktualizaci všech pluginů, šablon a samotného jádra. Zálohu určitě proveďte, takto starý wordpress má celkem vysokou šanci udělat při aktualizaci nějaké chyby a případně rozbít celý web.

Snažte se Váš web vždy udržovat co nejvíce aktualizovaný. Ve všech částech systému se stále nacházejí nové chyby a bezpečnostní díry, který tyto aktualizace zalepují. Navíc přidávají nové funkce a přecházejí těmto problémům. Přechod na PHP 7 určitě doporučuji, je efektivnější a bezpečnější.

Role: Zákazník+ Web: https://c-net.cz Vizitka: Nepomohla Vám odpověď, nebo potřebujete i tak poradit/pomoct? Jsem student na VUT a občas podnikám v IT. Ozvěte se mi na kontakt@c-net.cz a vždy se nějak domluvíme. Jinak se rád věnuji sítím, zvukařině nebo čemukoliv spojenému s technikou. :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 7. 10. 2019
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

to je nějaká stará verze WordPressu?

V PHP od verze 7.0 výše skutečně mysql není, ke spojení s DB je potřeba používat mysqli nebo PDO. Neviděl jsem ale, že by si s tím moderní WordPress neporadil. Případně pokud máte nějaký vlastní plugin který sám komunikuje s databází, zkuste jej vyřadit.

Dále by mělo pomoci snížit verzi PHP na 5.6 a provést aktualizaci WordPressu a všech pluginů. Pak se můžete vrátit na vyšší verzi PHP.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 2. 10. 2019