Pomalé načítání administrace WordPressu

Vyřešeno957 zhlédnutíRedakční systémy
0

Dobrý den,
v posledních dnech se mi strašně zpomalilo načítání administrace WordPressu – jakýkoliv úkon trvá třeba i 30 sec.
Webové stránky samy o sobě fungují celkem v pohodě, ale jakékoliv úpravy uvnitř administrace, to je horor.
Jak bych, prosím, mohla zjistit, kde je problém, co to zpomaluje? Na webu pracuji průběžně, ale nevybavuji si nějaký větší zásah, po kterém nastalo toto zásadní zpomalení.

Předem děkuji za odpověď
Katka

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 18. 5. 2022
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

vlákno uzavírám z důvodu neaktivity, v případě nevyřešení dotazu založte vlákno nové.

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 18. 5. 2022
1

Pročítám všechny možné návody na zrychlení administračního panelu WordPressu (nebo WordPressu obecně) a už si vážně nevím rady. Webové stránky samy o sobě fungují parádně, ale v administraci to stále dost vázne (všechny úkony se načítají klidně i 30 sec.).

– PHP mám 7.4 (při 8.0 bílá smrt)
– WordPress aktualizovaný na 5.9
– šablona Kalium od Laborator také aktualizovaná, 3.4.4
– pluginů používám asi 20, většinou to jsou takové kraviny, ale pro mě funkční/užitečné, všechny mám aktualizované a nepoužívané jsou smazané, nejnáročnější z pluginů bude asi jen WooCommerce
– ve kvalitě webhostingu předpokládám nebude problém 🙂
– vše jsem projela kešovacím pluginem (WP Fastest Cache), ale následně jsem ho vyměnila za WP Optimize, takže i databáze by měla být vyčištěná (?)
– všechny obrázky by měly být komprimované (mám jich tam tisíce, ale snažím se vkládat malé velikosti a dnes jsem ještě stáhla plugin na převod obrázků do formátu WebP, prý by to mělo být lepší?)
– limit paměti bych měla mít nastaveno na 512 MB…to by mělo být dost (?)
– dnes jsem si ještě zkusila nainstalovat plugin Query Monitor, jestli mi nenajde nějaké chyby, ale vlastně nevím, co tam mám vidět, takže mi to nijak nepomohlo.

Velké prozření chvíli po dopsání celé anabáze viz výše: oukej, takže jsem vypnula plugin Sidekick (? vůbec vlastně nevím, co byl zač a ani jsem si ho předtím nevšimla, nehlásil nějaké nedostatky, vypadalo to, že je aktualizovaný atd.) a všechno funguje jako dřív (no, možná i trochu rychleji, když jsem všechno tak pěkně „vyčistila“) 😉

Role: Zákazník
JŠ255861 publikoval nový komentář 18. 2. 2022
0

Dobrý den,

ve Vašem případě bude PHP 7.4 ideální. Verzi 8.0 ještě všechny pluginy nepodporují. Jaké všechny pluginy používáte? Potřebujete je všechny?

JŠ256115 Odpověděl na otázku 15. 2. 2022
0

Dobrý den,
děkuji za odpověď.
Cachovací pluginy myslím zatím nainstalované nemám… já se všechno učím tak nějak za pochodu, jsem amatér, s tímto pojmem jsem se setkala zase až teď… myslíte, že by pomohly nebo naopak se ptáte, že by mohly dělat neplechu?
WP, pluginy, šablonu…vše jsem aktualizovala v minulém týdnu. Také jsem si nastavovala PHP na 7.4 (měla jsem tam ještě 7.3). Když chci ale nastavit nejnovější 8.0, vždy mi celý WP spadne a musím jít do „režimu obnovení“, takže jsem to už dvakrát raději vrátila na 7.4.
Vždy když to zkolabovalo, chybová hlášení byla napsána mmj. v souvislostí s některými pluginy pro Woocommerce (na vytváření PDF apod.), ty jsem už smazala… také samotný Woocommerce ale vypadal, že tam není všechno v pořádku.

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 15. 2. 2022
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

máte nějaké cachovací pluginy ve WP ?

Máte aktualizovaný WP, pluginy, šablonu ?

Používáte pokud možno co nejnovější verzi php ?

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Odpověděl na otázku 15. 2. 2022