potřebuji nahrát nový web na hosting.

Vyřešeno2.23K zhlédnutíWebSite
0

potřebuji přístupové údaje pro kódera.

potřebuji nahrát nový web na hosting.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 9. 2020
0

Dobrý den, pravděpodobně myslíte údaje pro připojení k FTP serveru. Přístupové údaje naleznete v e-mailu o zřízení webhostingu. Pokud chcete změnit heslo, přihlaste se do administrace na https://client.wedos.com/, v horním menu najeďte myši na „hostingové služby“ a zvolte „webhosting“. Ze seznamu vyberte požadovaný webhosting a klikněte na něj. V pravé části stránky najdete tabulku s názvem „FTP účty“. Klikněte na požadovaný účet a na další stránce můžete změnit heslo. Pokud chcete kodéra pustit jen do určité části hostingu (například pokud máte několik domén a on by měl mít přístup jen do jedné z nich), jděte na stránku s tabulkou „FTP účty“ a v záhlaví tabulky klikněte na „vytvořit nový“.

Login vždy obsahuje ID Vašeho hostingu, s tím nic neuděláte. Aby systém oddělil hlavní účet FTP od účtu s přístupem pouze do některých adresářů, musí se druhý účet jmenovat jinak, než ten hlavní. Je proto nezbytné zvolit takové jméno, které ještě v FTP nemáte, aby v systému nebyly dva stejné loginy (systém Vám ani neumožní vytvořit podruhé stejného uživatele). Doporučuji zvolit takové jméno, podle kterého snadno poznáte, o jaký účet se jedná. Příklad: IDhostingu_koder – jednoznačně poznáte, že se jedná o přístup pro kodéra, takže ho v případě neshod můžete později ze systému snadno vymazat. V adresáři nastavíte, do jaké části webu bude mít uživatel přístup. Tam záleží na konkrétním řešení adresářů ve Vašem hostingu. Níže pak zadáte e-mail kodéra, kam mu přijde heslo. Můžete případně ponechat i Váš e-mail. Pak jen kliknete na vytvořit FTP účet a bude hotovo.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 9. 2020
0

Dobrý den,

údaje od FTP pro webhosting, Vám byli zaslány mailem, nebo je můžete vytvořit v administaci. https://client.wedos.com/webhosting/

Nahrání webu na webhosting provede přes FTP clienta.

S pozdravem, Jakub Šarm

Role: Zákazník+ Web: https://jakubsarm.eu/ Vizitka: Jmenuji se Jakub a rád Vám poradím ohledně CSS, HTML, PHP a TypeScriptů. Popřípadě správa VPS serverů, domén a DNS.
JŠ234019 Odpověděl na otázku 7. 9. 2020