Použití souborů s příponou .phtml

Vyřešeno1.10K zhlédnutíWebhosting#phtml
0

Dobrý den,

připravuji nový projekt a potřeboval bych na svém webhostingu (to254.cz) zprovoznit možnost používání soborů s příponou .phtml

Nerad s tím obtěžuji, ale ve vaší znalostní databázi jsem nenašel k uvedenému problému žádný odkaz. Řešení, které jsem použil na svém vývojovém prostředí (doplnění „AddType application/x-httpd-php .php .phtml“ do souboru .htaccess) se jeví ve vašem prostředí jako nefunkční… Prosím tedy o pomoc.

Nejedná se o akutní problém.

Předem děkuji.

Antonín V.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2022
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

obávám se že koncovka phtml pochází z historického PHP 2 / PHP 3 a na proxy pak není nastaveno, aby došlo ke zpracování PHP kódu phtml souboru a proto je standartně obsah souboru zobrazen, tak jako u běžného statického html souboru.

Zkuste tedy soubory (případně i odkazy v samotném kódu) s koncovkou .phtml přepsat na .php. Kód by pak měl být již v pořádku přeložen a spuštěn za předpokladu, že nejsou v kódu používány nějaké zastaralé konstrukce, které nové PHP verze již nepodporují – pak by bylo potřeba kód přepsat.

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2022
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

jak přesně je nefunkční? Jaký je očekávaný výstup a co projekt reálně vypisuje?

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Odpověděl na otázku 7. 2. 2022
0

…. dobrý den,
Pokud na webu (to254.cz) nakopíruji soubor s příponou .phtml (obsahuje část s kódem php a část s klasickým html) tak pokud ho volám i internetového prohlížeče (Chrome, Edge, napíšu ručně jeho jméno do adresního řádku) tak dojde ke stažení tohoto souboru (download) a místo jeho vykreslení… (na serveru se neprovede php část a nevykreslí se stránka v prohlížeči).

Pokud potřebujete nějaký testovací soubor, rád poskytnu…

Díky. -ve-

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 7. 2. 2022
0

…docela mě vaše odpověď mrzí, ale co se dá dělat. Nikdo nezná všechno.

Jen pro vaši informaci… .phtml znamená, že se jedná o kombinovaný soubor. Částečně „php“, částečně „html“. Využívá se docela běžně… uděláte si html šablonu stránky do které pak pomocí „include“ natahujete obsah… změna přípony na .php tedy nic nevyřeší, muselo by se „přepsat“ celé tělo souboru do php.

Aplikaci mám hotovou, připravuji data k importu do databáze… celé mi to chodí na php 8.0.13 (XAMPP balíček). Tedy žádné php3 a starší…

Počkám do pondělka, pokud od Vás nepřijde pozitivní zpráva, poohlédnu se po jiném hostingu…

I tak, děkuji za snahu. -ve-

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 11. 2. 2022
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

rovněž si přikláním k tomu, že již není pro soubory phtml příliš důvod, standardně .php soubory vypisují a pracují s HTML textem.

Aktuálně mi testovací soubor html vypisuje.  https://to254.cz/evidence/test.phtml

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Odpověděl na otázku 15. 2. 2022
0

… njn, máme 15. února a nikam jsme se neposunuli. (soubor .phtml není zpracován serverem ale pouze vykreslen prohlížečem.) Moc nerozumím důvodům, které Vám bání ve změně (doplnění) jednoho parametru v konfiguračním souboru serveru. Je to 10 minut práce… (návod jsem „přiložil“ v jednom z předchozích tasků…)

Na druhé straně, můžu samozřejmě přejmenovat svoje šablony, je jich osm… pak opravit asi stovku odkazů (volám tyto šablony v různých situacích s různými parametry, podle toho se mění kód, který je v nich interpretován)… a všechno znovu přetestovat. Odhadem dva dny práce bez záruky, že jsem něco nepřehlédl… (nakonec, ony ty chyby jednou vyplavou… Že?)

Teď už jen poznámka pod čarou: Třicet let plním svým zákazníkům jejich přání, pokud jim je někdy rozmlouvám, tak jen proto, abych je provedl možnými omezeními při budoucím rozvoji jejich řešení. Tady žádné takové úskalí nevidím. Nevymyslel jsem si ani nic jedinečného a nestandardního… jen se držím určitých konzervativních pravidel a určitě v tom nejsem jediný na světě. Zkuste to zvážit… Nebo mě napište nějaké argumenty, proč to nechcete udělat. Třeba je přijmu…

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 15. 2. 2022