Používání databáze na jiném webhostingu

Vyřešeno1.67K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, mám u wedosu 2 webhostingy nolimit. Na 1. mám php 5, na 2. php 7.

Pokud přesunu redakční systém z jednoho na druhý, můžu nechat databázi běžet na původním hostingu, nebo musím i přeimportovat i databázi? Je to jedno, nebo je to překážka, případně jaká?

Díky za informaci

Role:
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 10. 9. 2019
2
672 Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

V rámci dvou webhostingů, kdy oba „běží“ na stejném technologickém řešení (což oba Vaše webhostingy splňují), by s tím neměl být problém a web by se do databáze měl bez problémů připojit.

V tomto případě je tedy potřeba dát si pozor akorát na nastavené PHP verze, konkrétně tedy syntaxi kódu pro připojení do DB, kdy je mezi verzí PHP 5.X a 7.X odlišnost. (mysql_connect, mysqli_connect apod.)

Také doporučuji hlídat si expiraci webhostingů, aby se nestalo, že se Vám jeden z nich kvůli neuhrazenému prodloužení deaktivuje a tedy databáze pro druhý web již nebude dostupná.

Pozn.: Problém v připojení by mohl nastat pokud by jeden z webhostingů byl na starším řešení tj. webhosting vytvořený před říjnem 2017 a druhý na novém tj. po uvedeném datu.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 10. 9. 2019
0
1.53K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

na webhostingu nejde ani tak o verzi PHP jako o umístění v síti.

Každopádně při přesunu aplikace je rozhodně lepší databázi přeimportovat na nový webhosting. Předejdete tak případným problémům.

S pozdravem,

Lukáš Voborský

Role: Podpora
PŘ140434 Změnil status na publikováno 3. 9. 2019