Práva u hostingu

Vyřešeno7.60K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

když se chci přihlásit do administrace webu na adrese: florbal-letohrad.cz/wp-admin/ tak mi web vypíše následující chybu:
Forbidden
You don’t have permission to access /wp-admin/ on this server.

Zkoušel jsem upravovat oprávnění přes FTP, zkoušel jsem také obnovení práv přes klientskou sekci hostingu, zkoušel jsem také obnovit .htaccess, ale nic nevedlo k odstranění problému.

Nenapadá vás jak bych mohl problém odstranit?

Děkuji Vít Marek

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 26. 10. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Váš web je napadený. Nejčastěji k tomu dochází zneužitím bezpečnostních problémů webu nebo pluginů, únikem přístupových údajů nebo instalací škodlivého softwaru.

Obvykle doporučujeme tento postup:
1) zálohujte si kompletní obsah FTP webhostingu a databáze (https://help.wedos.cz/navody/cms/optimalizace-wp-5-zalohovani/), pokud máte antivirový software, zkuste soubory otestovat
2) smažte vše z FTP
3) vytvořte znovu složky /www, /tmp a /session – případně další podle používané adresářové struktury (https://kb.wedos.com/cs/webhosting/zakladni-informace-webhosting/adresarova-struktura-webhostingu/)
4) obnovte si náš výchozí .htaccess a opravte si práva souborů, obojí najdete v zákaznické administraci, v detailu webhostingu, v levém menu Nástroje
5) nahrajte si nový, čistý redakční systém, můžete použít náš instalátor aplikací (https://kb.wedos.com/cs/webhosting/administrace-webhosting/webhosting-instalator-aplikaci/)
6) vyplňte znovu údaje databáze v konfiguračním souboru (wp-config.php u WordPress, configuration.php u Joomla, /sites/default/settings.php u Drupal), inspirovat se můžete v původním souboru z napadeného webu, pozor na správný prefix databáze
7) nahrajte znovu uživatelská data (adresář wp-content u WordPress)
8) aktualizujte web a všechny jeho součásti na nejnovější verze, pravidelně je tak udržujte, změňte všechna hesla a omezte přístup jen pro vás (https://help.wedos.cz/navody/cms/optimalizace-wp-4-pristupove-udaje/)
9) další problémy? https://help.wedos.cz/navody/webhosting/optimalizace-wp-8-nefunkcni-web/

Ideálně doporučujeme to svěřit vašemu správci webu. Pokud byste si přáli takovou operaci provést z naší strany, účtujeme poplatek za práci technika 500 Kč bez DPH za jeden web. Doporučujeme jen jako nouzové řešení pro rychlé uvedení webu do provozu. Nedisponujeme profesionálním softwarem pro odvirování, takže provádíme jen výše uvedené kroky. Poplatek je účtován pouze při úspěšném uvedení webu do provozu. Nelze garantovat trvalou odolnost proti opětovnému napadení – na to bude třeba kontaktovat profesionály v oblasti bezpečnosti na internetu nebo vašeho správce webu.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 26. 10. 2020