Prechod k Vám od iného poskytovateľa webhostingu

Vyřešeno378 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý deň,

Máme firemnú webstránku a redakčný systém u slovenského providera WebyGroup, Zvolen. Pretože mám u Vás zaregistrovaný súkromný webhosting  jboros.sk, chcem preniesť ku Vám aj firemný web www.namornaskola.sk. Potrebujem trochu poradiť, ako začať.

S pozdravom,

Juraj Boroš

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 30. 3. 2021
1
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,
1. Převod domény k nám
Nejprve doménu přeregistrujte k nám, staneme se tedy jejím registrátorem.

Použijte formulář pro objednávku přeregistrace domény.

Změna registrátora u .cz domén je zdarma. U ostatních koncovek je to také zdarma, ale je nutné současně doménu prodloužit o 1 rok (prodloužení je již za naše ceny). K původnímu datu expirace (platnosti) domény se připočte 365 dní, tj. o nic nepřijdete. Převod domény .cz je online. U ostatních koncovek trvá až několik dní (přesto bez obav pokračujte na další krok). Celou dobu funguje prezentace na původním serveru.

Více informací:

Tento krok není povinný, ale doporučujeme jej. Je vždy lepší mít doménu tam kde je i webhosting a tím pádem vše řešit na jednom místě. Předchází se tak problémům při změnách v budoucnu.
2. Objednávka webhostingu
Použijte formulář pro objednání webhostingu, respektive jako následující krok po převodu domény (formulář Vás automaticky navede).
3. Platba poplatků
Uhraďte poplatek za webhosting (případně za doménu pokud budete vyzváni). Nemusíte mít obavy, protože pokud by cokoliv nefungovalo, tak platbu vrátíme, protože je zde naše Garance vrácení peněz. Zaplatit můžete několika způsoby – bankovním příkazem nebo různými on-line platbami.

Více informací: Platební metody
4. Zřízení webhostingu
Po přijetí platby Vám e-mailem zašleme údaje o FTP, e-mailech a dočasné adrese stránek, na které lze vše důkladně otestovat. V administraci můžete bez problémů zřídit databáze, e-maily, FTP účty atd. Vše si tedy připravíte dopředu, otestujete, nastavíte jak budete potřebovat.
5. Přesun souborů z původního serveru
Pomocí FTP zkopírujte data z původního webhostingu k nám.

Soubory přes FTP kopírujte do adresáře www (viz. Adresářová struktura webhostingu).

Pokud se chystáte na jednom webhostingu provozovat více redakčních systémů či e-shopů (ať jako aliasy nebo na subdoménách), pročtěte si článek Různé redakční systémy na jednom webhostingu.
6. Přesun databáze z původního serveru
Využívají-li vaše stránky databázi, je potřeba tuto databázi z původního serveru vyexportovat a následně naimportovat do nově vytvořené databáze na vašem webhostingu u nás. Jak provést tyto dva kroky naleznete v návodu pro import a export databáze.

Před zahájením si nejprve v zákaznickém centru vytvořte MySQL databázi (záložka webhosting, detail konkrétního webhostingu, vlevo odkaz Nová databáze).
7. Změna konfiguračních souborů
Upravte si podle potřeby konfigurační soubory ve vašich skriptech na našem serveru (cesty na disku, přihlášení k databázi).

Při zadávání údajů k databází dbejte na správné vyplnění všech položek. Název databázového serveru nikdy není localhost, ale je ve tvaru wmX.wedos.net – konkrétní údaje naleznete v e-mailu o zřízení databáze.
8. Kontrola funkčnosti nastavení
Pomocí interní URL adresy, která vám byla při zřízení webhostingu přidělena (je ve tvaru XXXX.wYY.wedos.ws), vyzkoušejte funkčnost vašich stránek. Skutečná doména stále jede z původního serveru. Na další krok postupujte jen v případě, že jste si jisti, že máte data překopírována, vše otestováno přes dočasnou adresu a vše je nastaveno tak, aby Vás web fungoval.

Některé CMS nedovolují kontrolu přes interní adresu (projevuje se to např. nenačtenými styly nebo nefungujícím JavaScriptem. Případně přesměrováním z dočasné adresy na doménu). V případě, že nelze stránky zobrazit přes dočasnou adresu použijte změnu souboru hosts ve svém PC(data se pak budou zobrazovat pouze Vám z našich serverů přímo pod doménou). Návod najdete zde
9. Přesun obsahu e-mailových schránek
Volitelný krok, při kterém do nově vytvořených e-mailových schránek přesunete existující e-maily. Máme jej zpracovaný v samostatném návodu, včetně videa.

Pokud nepotřebujete zachovávat historii e-mailů, můžete tento krok přeskočit, založte si jen nové schránky.
10. Změna nastavení DNS
U domény proveďte změnu DNS serverů na naše a ujistěte se, že jsou DNS záznamy správně nastaveny na webhosting.

Alternativně lze mít DNS servery jinde a jen nastavit záznamy, které Vám rádi zašleme. V případě změn v budoucnu se však vystavujete riziku, že by mohl Váš web či e-mail přestat dočasně fungovat. Proto je vhodnější mít doménu u nás a DNS servery naše.

Od tohoto kroku vše začne postupně fungovat od nás. Většinou je to tak během 30-90 minut. Není tam žádný výpadek, ale část požadavků směruje na starý server a část na nový. Postupně se vše nasměruje na nový server, tedy k nám. Vhodné je to tedy provést v noci nebo brzo ráno.
11. Kontrola funkčnosti u nás
Až bude doména směrovat na náš webhosting, vše si znovu překontrolujte.

Pokud je vše v pořádku, můžete ukončit webhosting u původního poskytovatele.

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 30. 3. 2021