Přechod z Prestashop na WordPress

Vyřešeno1.27K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na jednu věc, chtěl bych na webhostingu, kde provozujeme prestashop eshop přejít na wordpress s pluginem woocommerce, protože prestashop je pro nás velice robustní nástroj a i bysme rádi využili možnost blogu wordpressu. Našel jsem si ve znalostní bázi, že bych si mohl wordpress nainstalovat na subdomenu nebo na alias, který mám přiřazený k primární doméně. To by problém nebyl, vše bych si rozchodil a nastavil, převedl produkty atd. Jen bych do budoucna chtěl mít wordpress na stávající primární doméně, kde teď běží prestashop. Jde to pak nějak „přesunout“, aby tam nebyl nějaký delší výpadek?

Děkuji

Vít Průcha

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ246155 Vybral nejlepší odpověď 29. 9. 2019
0
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

s tím v zásadě žádný problém nebude. Výpadek tam nebude, jen po dobu změny DNS může doména chvíli směřovat na starý web a chvíli na nový. Podle toho jak se rychle kde propíší DNS záznamy.

Takže nebude problém vytvořit subdoménu nahrát zde WordPress postupně si vše odladit a až to budete mít hotové, tak změnou bázové URl adresy, to jest na jaké adrese WordPress naslouchá a změnou DNS záznamů proběhně záměna.

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
JŠ246155 Vybral nejlepší odpověď 29. 9. 2019