Prenos z Mioweb (Podnikani z plaze) na hosting Wedos

Vyřešeno971 zhlédnutíAutomatická migracemigracehostingu podnikanizplaze
0

Dobry den, v sucasnosti mam predplateny program Mioweb Lite cez Podnikani z plaze. Domenu mam zakupenu cez Websupport.sk.

Pred par dnami som si predplatila webhosting NoLimit u vas vo Wedos. Chcela som urobit automaticku migraciu webu, ale nemam FTP udaje a ked som o ne poziadala spravcu Mioweb, odpisali mi, ze v sulade so zml.podmienkami FTP neposkytuju.

Chcem sa teda spytat, ako mozem dostat svoj jednoduchy web „ochorelnamsenior.sk“, na ktorom je iba blog na hosting Wedos.

K stranke mi v prvom rade nejde nainstalovat WordPress, lebo moja domena nie je nasmerovana na hosting. Ako to prosim Vas urobim? Mam vyuzit postup s DNS Domény – Nasměrování DNS na služby – Znalostní báze WEDOS ?

Nie je mi jasne, ci si mam z WordPress so sablonou Mioweb urobit cez plug-in Duplicator urobit najskor migracny subor a potom nastavit presmerovanie… alebo na poradi nezalezi? Nerozumiem, cim sa zrusi povodna stranka od Miowebu. Aby sa nestalo, ze urobim migracny subor z Mioweb, nastavim DNS na Wedos, instalujem WordPress, nahram migracny subor a zistim, ze je zly a uz sa do povodneho webu na Miowebe nedostanem….

Prosim o pomoc.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2022
0
90.95K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

WEDOS používá MX záznamy:

wes1-mx1.wedos.net | priorita 1
wes1-mx2.wedos.net | priorita 1
wes1-mx-backup.wedos.net | priorita 10

Na konkrétních číslech priority nesejde, hlavně aby wes1-mx-backup.wedos.net měl nejvyšší číslo.

Dále dejte pozor, aby u domény nezůstaly MX záznamy původní – to by mohlo mít za následek zasílání mailů na různé servery.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2022
0

Super, uz mi to zacina byt jasne. Dakujem.

Viete mi prosim este poradit, ked do websupportu mam vlozit 3 udaje MX a mam tam len 2 moznosti a ani neviem identifikovat, ktory MX z Wedos patri do MX vo Websupport, mam pre ten treti udaj Vytvorit novy zaznam?

Nezalezi, ktory MX z Wedos udaj vlozim do ktoreho MX vo Websupport?

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 5. 2. 2022
0
90.95K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

nasměrování podle návodu Vám v tomto případě nepomůže, protože doména používá DNS servery Websupport. Naše automatická migrace také bez přístupů k FTP fungovat nebude. Přesun pomocí pluginu tedy vypadá jako nejlepší volba.

Doporučuji tento postup:

  1. U Websupportu na doméně nastavte DNS záznamy na Váš webhosting. Budete potřebovat adresu IPv4, IPv6 a MX záznamy – vše najdete v detailu Vašeho webhostingu – viz obrázek. Vyčkejte cca 1-2 hodiny, až se nastavení propíše.
  2. Nainstalujte WordPress (například pomocí instalátoru) a pomocí pluginu importujte zálohu.

Nevím, kdy Vám expiruje hosting u Miowebu, ale pokud na něj doménu nasměrujete znovu (vrátíte původní záznamy), měl by po chvíli nutné k propsání záznamů opět najet.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Odpověděl na otázku 5. 2. 2022