Přeregistrace domény vondres.cz

Vyřešeno1.38K zhlédnutíDomény
1

Dobrý den, chtěl bych přeregistrovat doménu a převést i hosting pro vondres.cz. Ve firmě se velmi využívají mailová komunikace pro objednávky a tak bych se chtěl zeptat, zdali je možné převod načasovat a jak postupovat. Převádí se doména až po uhrazení ?

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
0
49.30K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

přeregistrace domény je popsána na Doména CZ – přeregistrace.

Přeregistrací nedochází ke změnám majitele, DNS serverů či data expirace. Přeregistrace CZ domény je zdarma.

Hosting pak můžete samozřejmě v zápětí objednat. Dokud má doména nastaveny jiné NS než WEDOS, tak se změny u nás v DNS nijak neprojeví.

Pak můžete na hosting nahrát data přes FTP a to přímo do /www nebo /www/domains/vondres.cz.

Funkčnost webu můžete otestovat na interní adrese webhostingu, dokud nebude doména v DNS na webhosting nasměrována.

U webhostingu si pak také založte e-mailové schránky, pokud tedy nechcete schránky ponechat na původním hostingu.

Pak můžete již přistoupit k nasměrování samotné domény v DNS na hosting u WEDOS. IP webhostingu, znění MX záznamů a další informace pak najdete v detailu webhostingu v zákaznické administraci. Změna se projeví přibližně do 60 minut, záleží dle hodnoty TTL záznamů.

Případně můžete přímo v naší administraci u domény nastavit DNS servery WEDOS. Tím se správa DNS přesune k nám a doména bude s webhostingem v systému spárována. V tomto případně je však počítat s propisováním změn 6-24 hodin.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
1

Dobrý den,

pokud vám jde o rychlost i v budoucnu při nucené změně DNS záznamů, tak vám mohu doporučit CloudFlare, kde jsou změny takřka  okamžité, jen je bohužel nuceno počkat na změnu DNS serverů. Pokud se nepletu teď, ale nechci kecat…, tak CloudFlare si umí importovat stávající DNS záznamy, takže o mailovou komunikaci nepřijdete a bude vám běžet u stávajícího hostingu, než MX záznamy změníte na WEDOS.

RM130195 Změnil status na publikováno 7. 4. 2020
0

Dobrý den

právě měním DNS server a ano upřesňuji, že CloudFlare si záznamy vytáhne, jen prosím klikněte na ten oranžový mráček ať zšedne, protože schování těch záznamů za jejich servery natropí občas paseku.

MV270050 Změnil status na publikováno 8. 4. 2020