Presmerovani domeny

Vyřešeno632 zhlédnutíDomény
0

Dobry den,

Mam u Wedosu zaplacenou domenu zlate-ruce.cz. Pouzivam hosting od jine spolecnosti (Makro a jejich system Dish). Nastavil jsem si presmerovani z vyse zminene domeny (registrovane u Vas) na https://zlateruce.metro.biz.  Podle me presmerovani funguje tak napul. Pri zadani adresy zlate-ruce.cz se presmeruji na https://zlateruce.metro.biz ale presmerovani uz nefumguje v prohlizeci Chrome. Mate s tim nejakou zkusenost?

Diky

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 4. 1. 2022
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

zkuste v obou prohlížečich otevřít url s konkrétním protokolem.

Tedy tyto odkazy http://zlate-ruce.cz a https://zlate-ruce.cz, na https by ani spojení nemělo být možné. Pak už jen záleží na chování prohlížeče. Zpravidla si prohlížeč zapamatuje pokud zadáte https variantu (popř. kliknete na takový odkaz) a pokud pak např. to adresního řádku uvedete pouze samotný doménový název zlate-ruce.cz, tak se prohlížeč automaticky snaží komunikovat na https protokolu, což při nastaveném přesměrování skrze administraci možné není a je pak tedy vhodné všude uvádět přímo http://zlate-ruce.cz popř. přesměrování řešit jinak, jak jsem zmínil v předchozí odpovědi.

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 4. 1. 2022
0

Vyzkouším se nad tím zamyslet.

Jak je možné, že Edge nastavení schroustá avšak Chrome nikoli?

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 9. 11. 2021
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pravděpodobně narážíte na problém, kdy přesměrováváte z HTTPS. Toto přesměrování není možné z administrace nastavit, jelikož doméně není na serveru pro přesměrování vystaven platný certifikát. Řešením je doménu nasměrovat na nějaký server/webhosting, kde bude načten platný certifikát a zajištěno přesměrování.

Přesměrování HTTPS požadavků

Role: Podpora
PK265670 Odpověděl na otázku 8. 11. 2021