Přesměrování na subdoménu

Vyřešeno1.80K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,
na webu literamusic.cz se mi nedaří vytvořit přesměrování na subdoménu. Použit byl vzorový htaccess, který máte v návodech uvedený. Momentálně ve složce subdom jsou dvě další složky – eshop, test. Pod složkou eshop je redakční systém, pod složkou test je testovací index.html soubor.
Při snaze přesměrovat mi píše prohlížeč problém 403 Forbidden (You don’t have permission …..),  složky subdom, test a eshop mají chmod 777.

Nevíte prosím, kde by mohl být problém?

Děkuji za informaci.
J. Dratva

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0

Dobrý den,

subdoménu vytvořte se složce domains/(subdoména).vasedoma.tdl

S pozdravem, Jakub Šarm

Role: Zákazník+ Web: https://jakubsarm.eu/ Vizitka: Jmenuji se Jakub a rád Vám poradím ohledně CSS, HTML, PHP a TypeScriptů. Popřípadě správa VPS serverů, domén a DNS.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0

Dobrý den,
ano, výchozí pravidla www/.htaccess jsou použity z následujícího odkazu:
https://kb.wedos.com/cs/webhosting/webhosting-subdomeny/

A ano, stránka 404 je stránkou CMS a je způsobena špatnou URL adresou.

Role: Zákazník
JŠ255861 Změnil status na publikováno 3. 8. 2020
0

Dobrý den,
pokud mám v base URL (secure and unsecure) nastaven odkaz http://eshop.literamusic.cz/, tak web nefunguje správně a např. administrace stále hlásí chybu 404 not found. Navigace na frontend také nefunguje.
Pokud tam nastavím http://eshop.literamusic.cz/domains/eshop.literamusic.cz/, dá se s webem již pracovat, jen je v URL, stále /domains/eshop.literamusic.cz/

Role: Zákazník
PK265670 publikoval nový komentář 2. 8. 2020
0

Dobrý den,
ještě se potýkám s problémem v .htaccess. Defaultní soubor .htaccess redakčního systému hlásí chybu „500 Internal server error“. Konkrétně po odstranění hlášky Options +FollowSymLinks chyba zmizí. Vzniká ale další problém a to s prací v samotném redakčním systému. URL vyžaduje v tomto případě přidat /domains/eshop.literamusic.cz/ aby se stránka zobrazila správně. např.: http://eshop.literamusic.cz/index.php/admin/system_config/index/key/8456c32b0b47cbf6aa407cabeba9eefa/ háže chybu ale takhle je v pořádku: http://eshop.literamusic.cz/domains/eshop.literamusic.cz/index.php/admin/system_config/index/key/8456c32b0b47cbf6aa407cabeba9eefa/

Jako výchozí url eshopu nechci mít eshop.literamusic.cz/domains/eshop.literamusic.cz/ ale raději bych jen eshop.literamusic.cz

Nevíte co nastavit v htaccess, případně jinde, aby to fungovalo správně?

DNS záznam pro eshop jsem vytvořil.

Děkuji za informace.
JD

Role: Zákazník
PK265670 publikoval nový komentář 1. 8. 2020
0

Zdravím, jen doplním, že je lepší mít vše ve složce www\domains. V této složce si vytvoříte složku s názvem Vašeho webu (literamusic.cz), kam nahrajete obsah webu http://literamusic.cz . Pro každou subdoménu pak ve složce www\domains vytvoříte opět složku se stejným názvem jaká má být výsledná internetová adresa. Pokud tedy chcete subdoménu http://eshop.literamusic.cz,  v adresáři domains vytvoříte složku esjop.literamusic.cz. Do této složky pak vložíte obsah subdomény.

Aby pak subdoména fungovala, je nutné pro ni mít záznam v DNS.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Změnil status na publikováno 1. 8. 2020
0

Dobrý den,
problém již vyřešen. Děkuji za pomoc.
JD

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 29. 7. 2020
0
6.06K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

ponechat jeden redakční systém ve složce www/ a druhý nahrát do subdom/ nebo domains/nazev-vasi-domeny.tld se nedoporučuje. Mohou vznikat kolize a je lepší vše rozdělit dle návodu zde https://kb.wedos.com/cs/webhosting/ruzne-redakcni-systemy-na-jednom-webhostingu/

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz/ Vizitka: Autorizační oddělení
PH86865 Odpověděl na otázku 29. 7. 2020