Přesun obsahu složek ve Webmailu

Vyřešeno1.04K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, opakovaně se na vašem fóru řeší dotazy ohledně problému synchronizace odeslané pošty do jedné složky – např. MS Outlook 365 a MS Outlook for Android při použití přes IMAP používají jiné složky pro odeslanou poštu. Vaše obvyklá rada je nastavte si jednotným způsobem klienty. Pro Outlook jsem nenašel uživatelské řešení vedoucí k výsledku.

Problém by v mém případě (a zřejmě u mnoha dalších uživatelů) vyřešila možnost automatického přesunu mailů např. ze složky „Odeslané položky“ do složky „Odeslané“ přímo ve WEDOS Webmailu. Nenašel jsem funkci/pravidlo které by to umožnilo. Prosím o radu, zda existuje způsob, jak si nad složkou takové pravidlo vytvořit.

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 1. 4. 2021
0

Na straně Outlooku, ať už 2016 či 365 změnit složku pro ukládání odeslané pošty při použití IMAPu prostě a jednoduše nelze. MS to neumožňuje, jelikož se k tomu chová vlastně jako k Exchange serveru. Outlook prostě ukládá jen a pouze do složky „Odeslané položky“. Na straně webového rozhaní WEDOSu je defaultně nastavena složka „Sent“ nicméně je tam možnost zvolit si, kam má být odeslaná pošta uložena, ale platí to jen pro odeslanou poštu z webového rozhraní. Stejně tak volbu složky umí např. Thunderbird, z Android aplikací pak např. Aqua Mail, na iOS pak nativní aplikace pro poštu, rspektive v nastavení potovních účtů je možno zvoli, do jaké složky se mají ukládádat odeslané zprávy

Role: Zákazník
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 1. 4. 2021
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 1 Komentář

Dobrý den,

přesunout emaily ze složky „Odeslané položky“ do složky „Odeslané“ nebude možné, prakticky by se mělo jednat o totožnou složku.

Mě osobně se odeslané emaily v rámci webmailu, outlooku i outlooku pro android v pořádku synchronizují.

Pro imap vždy nastavuji

wes1-imap.wedos.net (pro všechny stejné)

Pokud máte tento problém, jedná se o chybu klienta nikoliv poskytovatele mailového klienta, pokud by se jednalo o chybu serveru, musel by tento problém mít každý.

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
PS199645 publikoval nový komentář 3. 3. 2021