Presun webu

Vyřešeno788 zhlédnutíZákaznická administrace
0

Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je to s presunom webu pripadne ak by som si chcel u vás vytvoriť web prostredníctvom wordpressu, na doméne ktorú som si aktuálne presunul k vám avšak nechcel by som pôvodnú stránku zatiaľ narušiť ale vytvoriť si novu web stránku na nejakej sub-domene, a potom to presunúť na originálnu doménu (www.videofotopanko.sk), ako pokračovať v tomto prípade?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 25. 6. 2021
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

možné to samozřejmě je. Objednáte hosting pro vaši doménu videofopanko.sk, v DNS současného registrátora pak subdoménu sub nasměrujete na IP nového hostingu. WordPress snadno nainstalujete skrze instalátor a jakmile bude web hotový, přejmenujete URL ve wordpressu a složku na FTP ve /www/domains na videofopanko.sk a posléze hlavní doménu v DNS nasměrujete popř. nastavíte rovnou naše DNS servery.

Postup pak popisujeme i v článku Příprava nového webu – migrace k WEDOS

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 25. 6. 2021
0

Ale ja chcem si vytvoriť úplne novu web stránku cez word-press, tuto by som chcel len dočasne pokiaľ si nevytvorím novu stránku a to na tyžden maximálne 2 viac nie. Otázkou je či je možne pracovať u vás na nie akej sub-domene na ktorej by som mohol vytvárať tu word-pressovu stránku… príklad http://www.sub.videofopanko.sk, potom by som ju presunul na pôvodnú doménu

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 16. 5. 2021
0

Dobrý den, web si musíte nejdříve kompletně stáhnout, jak soubory z FTP tak z databáze. Můžete také použít plugin All-in-One WP Migration. Stažené data pak nahrajete na nový hosting přes FTP a nahrajete databázi, následně přepíšete na FTP přístup k databázi v souboru config.php.

Pokud použijete plugin All-in-One WP Migration, nainstalujete ho na starý web a i na nový. Na starém webu dáte v pluginu export a na novém dáte import, vložíte soubor který se stáhne ze starého webu.

Role: Zákazník+ Web: https://www.wp24.cz/ Vizitka: Jsem freelancer „webmaster“, který tvoří a spravuje weby. Od roku 2008 se věnuji WordPressu.
JK81475 Odpověděl na otázku 13. 5. 2021