Přesun webu od konkurence včetně změny adresy, zavedení HTTPS a současně přesun e-mail služeb

288 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den

Pokusím se popsat náš požadavek. Rádi bychom přešli k vám od konkurence, protože u vás provozuji další webhostingy a bez problémů. Situace ale je malinko komplikovanější.

U konkurence máme webhosting backupsystem.cz a emailhosting okservisplus.cz. Protože se naše firma jmenuje O.K.SERVIS PLUS, je naší hlavní adresou okservisplus.cz pro web i e-maily. Z historických důvodů je však obsah webu umístěn na webhosting backupsystem.cz a k tomu je zřízen alias okservisplus.cz. Tedy web se vždy zobrazuje jako okservisplus.cz. Další problém je, že oba hostingy jsou jen http a nově bychom u vás potřebovali zřídit i HTTPS.

Moje představa by byla mít u vás obě domény a webhosting No Limit pro https://okservisplus.cz. Sem přenést obsah webu z původního hostingu backupsystem.cz. Web je vytvořen ve WordPress a bude zde doplněn e-shop na Woocommerce.

Zároveň využívat pro poštu e-maily na okservisplus.cz (v tuto chvíli používáme protokol POP3, takže není asi potřeba přenášet nějaká rezidua ze starého emailhostingu). Jen by se přenesly schránky s novými adresami pop3 a smtp.

Děkuji předem za radu, jak postupovat, abychom celý převod provedli co nejrychleji a bezproblémově. Nejsem si jistý, jestli vaše funkce migrace by vše výše uvedené zvládla sama o sobě.

Pěkný den

Samuel Straka

Role: Zákazník
JŠ255861 Odpověděl na otázku 27. 5. 2022
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

na základě informací, které jste uvedl, je možné postupovat pomocí migračního formuláře -> https://www.wedos.cz/migrace

Nicméně emailové schránky není potřeba přenášet, pokud si data stahujete přes POP3, postačí pouze vytvořit nové schránky u nás. HTTPS je již samozřejmostí a lze jej nastavit. Předpokládám že poté budete chtít web zobrazovat každou doménou, v takovém případě bude potřeba nastavit aliasy.

Kvůli nastavení aliasu se tento proces může zdát složitější, pokud si přejete bezproblémový přesun z naší strany, je to možné. Přesun webu je zpoplatněný částkou 1000 CZK bez DPH, máte-li zájem, kontaktujte nás pomocí formuláře -> https://hosting.wedos.com/cs/cform.html

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Odpověděl na otázku 27. 5. 2022