převedení domény na jiný hosting u Wedos

Vyřešeno553 zhlédnutíWebhosting
0

Na webhostingu s názvem DOBREPISNE.CZ je umístěná doména s webem DOBREPISNE.CZ. Na stejném hostingu běží ještě web BREZINY.CZ.  Oba weby běží s PHP 5.3 – nefungují na vyšší verzi.

Mám připravenou novou verzi webu DOBREPISNE.CZ, která ale potřebuje verzi PHP 7. Potřebuji tedy přemístit web (doménu) z hostingu DOBREPISNE.CZ na jiný webhosting u Wedos – OLDSKAUT.CZ (tam je PHP 7).

Jak postupovat, aby web BREZINY.CZ umístěný na webhostingu DOBREPISNE.CZ běžel i nadále a nový web DOBREPISNE.CZ mohl běžet na hostingu OLDSKAUT.CZ?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2021
0

Dobrý den,

nejprve si připravte obsah, který budete chtít umístit na nový webhosting (OLDSKAUT.CZ). Tam budete muset vytvořit nový adresář www\domains\dobrepisne.cz (včetně koncovky.cz), do kterého obsah nahrajete. Jakmile budete toto mít, ověřte si přes interní adresu, zda se Vám obsah zobrazuje.

V další fázi postupujte takto:

  1. Z webhostingu dobrepisne.cz odstraňte alias breziny.cz.
  2. Webhosting dobrepisne.cz přejmenujte na breziny.cz (návod).
  3. Jděte do nastavení webhostingu oldskaut.cz, kde přidejte jako alias doménu dobrepisne.cz.
  4. Nastavte DNS záznamy domény na webhosting oldskaut.cz.
  5. Počkejte na propsání DNS záznamů.

Mezi kroky 1 a 2 dojde k výpadku webu breziny.cz, mezi kroky 2-5 dojde k výpadku webu dobrepisne.cz. Doporučoval bych Vám zěmny provádět v nočních hodinách.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 29. 4. 2021