převod domény a webhostingu od konkurence

Vyřešeno1.11K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, již několik dní s vámi řeším potíž s webhostingem. Včera jste mi napsali postup. ALE NEFUNGUJE TO!! Napsal jsem odpověď, ale asi to již nejde odeslat, takže posílám v nové zprávě a přidávám předchozí kvůli kontextu:

8.6.2020

Postupoval jsem podle všech instrukcí pro převod domény od konkurence banán.

Zaregistroval a zaplatil doménu a webhosting. Do té chvíle šlo vše dobře. Ale jak jsem již psal. Měl jsem již stránky nachystané na jiné doméně pod vaší správou, které běží na WordPress. Na můj dotaz, zda je nutné před importem databáze napřed do nového webhostingové instalovat zmíněný WordPress, jste odpověděli, že ano. Takže jsem se do toho pustil, ale chtělo to po mně nasměrování DNS. Což jsem tedy také udělal, ale tím jsem také ukončil zkušební stav.

WordPress tedy nainstaloval, takže jsem přistoupil k importu přes FTP do nové databáze tu z druhého webu. To se ohlásilo jako úspěšné. Po otevření stránek tam však byla stále pouze úvodní z WordPress.

Snažil jsem se přijít na to, kde je chyba, ale marně. Nakonec jsem WordPress odinstaloval, pak i databázi, nainstaloval novou databázi. Bohužel se mi však ji nepodařilo znovu nainstalovat WordPress.

Neustále mi to hlásí: „Cílový adresář /www/domains/kosmetikablanka.cz není prázdný. Nejdříve prosím tento adresář odstraňte přes FTP. Následně spusťte instalaci“. A to přesto, že v databázi nic nevidím. Zkoušel jsem i smazat a založit novou, ale je to stejné.

Zatím jsem to vyřešil přesměrováním webu kosmetikablanka.cz na blankaurbanova.cz, kde je funkční databáze určená k přenosu, ale nemůže to být natrvalo. (Momentálně jsem přesměrování zrušil, abych zkusil, zda se něco nezměnilo)

Byl bych moc rád, kdybyste mi pomohli toto provést. Je-li to zpoplatněné, rád službu zaplatím. Nejsem takový odborník.

Na to jste mi odpověděli:

9.6.2020

Dobrý den,

máte na svém ftp adresář /www/domains/kosmetikablanka.cz smazaný ?

Dále je potřeba dle https://help.wedos.cz/otazka/jak-obnovim-vychozi-htaccess/222/ obnovit htaccess.

Moje odpověď:

  1. ano, smazal jsem staré a vytvořil novou databázi a nic tam neukládal, takž na svém ftp bych neměl nic mít
  2. obnovil jsem htaccess
  3. pokusil jsem se opět instalovat WordPress, ale napsalo mi to:CHYBA Zvolená doména (příp. suboména) nesměruje v DNS na tento webhosting. Aby bylo možné aplikaci nainstalovat, je nutné, aby doména (příp. subdoména) byla funkční a směrovala na tento webhosting.
  4. Nasměroval jsem tedy DNS
  5. pokusil jsem se opět instalovat WordPress, ale napsalo mi to:CHYBA Cílový adresář /www/domains/kosmetikablanka.cz není prázdný. Nejdříve prosím tento adresář odstraňte přes FTP. Následně spusťte instalaci.
  6. pro jistotu jsem smazal databázi (po čtvrté) a zložil novou a nic do ní neukládal, takže musí být prázdná
  7. pokusil jsem se opět instalovat WordPress, ale napsalo mi to:CHYBA Cílový adresář /www/domains/kosmetikablanka.cz není prázdný. Nejdříve prosím tento adresář odstraňte přes FTP. Následně spusťte instalaci.

mám přesměrovanou doménu na jinou funkční doménu, aby to nebylo prázdné. Zkusil jsem to také zrušit a nepomohlo to

Prosím o nějaké funkční řešení.

Děkuji.

Michael Urban 

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 10. 6. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pokud přenášíte existující web, tak nestačí jen provést novou instalaci WordPressu. Obvykle se nejprve kopírují soubory na FTP do složky /www/domains/kosmetikablanka.cz, importovat databázi webu do https://pma.wedos.net/ a  v konfiguračním souboru wp-config.php nastavit správné údaje databáze u nás.

Pak by měl web fungovat.

Pokud byste chtěl využít přesunu webu z naší strany, účtujeme 500 Kč bez DPH.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 10. 6. 2020
0

Dobrý den,

postupoval jsem dle instrukcí…

potřebuji aby to co běží na doméně/webhostingu založeném na Wedos blankaurbanova.cz bylo přesunuto (zkopírováno) na doménu přesunutou z banánu kosmetikablanka.cz

S cenou souhlasím

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 10. 6. 2020